Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
lukaszm
Posty: 42
Rejestracja: 20 sty 2015, 09:15

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: lukaszm » 23 mar 2018, 09:31

Z nadawaniami numerów listów automatycznie do Allegro mógłby być jedynie problem jeżeli trzeba by było przerobić etykietę na inny adres (bo klient źle wpisał albo dzwonił żeby mu wysłać na inny). Przy automatycznym wysyłaniu listów do Allegro dostał by wtedy zły numer paczki, bo etykieta z nowym adresem miała by już inny numer.

Zielu
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 758
Rejestracja: 05 wrz 2016, 10:08

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: Zielu » 23 mar 2018, 09:42

lukaszm pisze:Z nadawaniami numerów listów automatycznie do Allegro mógłby być jedynie problem jeżeli trzeba by było przerobić etykietę na inny adres (bo klient źle wpisał albo dzwonił żeby mu wysłać na inny). Przy automatycznym wysyłaniu listów do Allegro dostał by wtedy zły numer paczki, bo etykieta z nowym adresem miała by już inny numer.


Słuszna uwaga.
Może uda się Panu Marcinowi zamontować jakiś dodatkowy przycisk, żeby nadpisać numer nadania przy transakcji na allegro :)
I tak takich klientów często przerabia się ręcznie i indywidualnie, więc w takiej sytuacji po prostu doszłoby kliknięcie jakiegoś dodatkowego przycisku.
Pozdrawiam,
Paweł Z.

:)

PhotoSoft
Administrator
Posty: 7047
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Kontaktowanie:

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: PhotoSoft » 29 mar 2018, 11:28

Dobry pomysł, uwzględnię to :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

oscar2000
Posty: 26
Rejestracja: 09 kwie 2016, 21:18

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: oscar2000 » 02 kwie 2018, 13:55

jestem i ja , choć z eu im wysyłam wszystkie dane razem z sms-em z numerem przesyłki .

bdhpl
Posty: 44
Rejestracja: 05 maja 2015, 22:23

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: bdhpl » 03 kwie 2018, 08:21

Numer trackingowy na allegro będzie niedługo OBOWIĄZKOWY tak wiec, w naszym interesie jest żeby ta opcja znalazłą się i to nie jako przycisk tylko jako standard, lub opcja do 'odhaczenia'

Marcinos
Posty: 65
Rejestracja: 26 lis 2015, 11:18

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: Marcinos » 04 kwie 2018, 12:12

Słuchajcie, a co w przypadku InPost kuriera ?
Dajmy na to, że ktoś wysyła paczki kurierskie na WŁASNĄ umowę z InPost i wtedy nie ma możliwości podania w cenniku KURIER INPOST, jak KURIER DPD, KURIER UPS itp.
Ktoś coś wie na ten temat ?

Inpost został zepchnięty na margines i będzie jako PRZESYŁKA KURIERSKA no name ?

Zielu
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 758
Rejestracja: 05 wrz 2016, 10:08

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: Zielu » 04 kwie 2018, 13:14

No my nadajemy jako Przesyłka Kurierska i tyle.
Pozdrawiam,
Paweł Z.

:)

PhotoSoft
Administrator
Posty: 7047
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Kontaktowanie:

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: PhotoSoft » 12 kwie 2018, 10:17

Żeby rozwiązać takie problemy to podczas eksportu przy transakcji będzie osobno odnotowywane jaką firmą wysłano paczkę. Wybrana forma wysyłki nie będzie miała znaczenia.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

chris172
Posty: 24
Rejestracja: 15 mar 2013, 18:56

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: chris172 » 16 maja 2018, 22:42

Witam
Czy coś wiadomo kiedy można się spodziewać przesyłania s EU do Allegro nr listów przewozowych?

Zielu
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 758
Rejestracja: 05 wrz 2016, 10:08

Re: [✓] Przesyłanie nr przesyłki (paczkomaty allegro) do Allegro

Postautor: Zielu » 17 maja 2018, 10:06

Wiadomo. Proszę zajrzeć do tematu o wersji beta v3.34 i przeczytać listę zmian ;)
Pozdrawiam,
Paweł Z.

:)


Wróć do „Pomoc w obsłudze programu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Zildijan i 6 gości