konwersja na nowy opis - błąd

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
pietromih
Posty: 5
Rejestracja: 01 kwie 2018, 10:39

konwersja na nowy opis - błąd

Postautor: pietromih » 10 cze 2018, 21:46

Witam

Podczas konwersji nowego opisu, pojawia mi się błąd jak na załączonym zrzucie. Ktoś wie o co chodzi ?
Załączniki
blad nowy opis.png

PhotoSoft
Administrator
Posty: 6855
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Kontaktowanie:

Re: konwersja na nowy opis - błąd

Postautor: PhotoSoft » 11 cze 2018, 11:55

Witam,
proszę zapoznać się z podwieszonym [PORADNIKIEM] i doprecyzować problem.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

pietromih
Posty: 5
Rejestracja: 01 kwie 2018, 10:39

Re: konwersja na nowy opis - błąd

Postautor: pietromih » 11 cze 2018, 21:50

Błąd pojawia się podczas konwersji starego opisu na nowy. Konkretnie chodzi o szablon opisu, udało mi się wyeliminować problem który był przedstawiony w pierwszym poście. Aktualnie jest jednak problem mniejszego stopnia w związku z szablonem.

Mam taki tekst w starym opisie:
Opis przedmiotu Więcej zdjęć znajduje się w opisie poniżej (na telefonach proszę nacisnąć ("zobacz klasyczny opis")
Oryginalny zderzak w stanie jak na zdjęciach, naprawiony.
Nr magazynowy 21*
Nr części 5k080*
Pasuje do:
VW GOLF VI 6
tel. 515-

robię szablon [KOPIUJ_PO_PRZED {{zobacz klasyczny opis")}} {{tel. 515}}]
i wtedy jest problem, wydaję mi się że w związku ze znakami ") na końcu wyrażenia. Jeśli dam szablon jak powyżej to wycina mi cały tekst i nic nie zostaje.
Zrobiłem drugą wersję szablonu [KOPIUJ_PO_PRZED {{zobacz klasyczny opis}} {{tel. 515}}] wtedy kopiuje cały tekst który chcę, ale przed nim zostają znaki ")
Proszę o podsunięcie rozwiązania jak pozbyć się tych znaków z szablonu.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 6855
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Kontaktowanie:

Re: konwersja na nowy opis - błąd

Postautor: PhotoSoft » 12 cze 2018, 10:21

Problemem jest cudzysłów. Poprawka będzie w nowej wersji.

Na razie proszę poprawić stary opis poprzez znajdź i zamień:
"zobacz klasyczny opis"

na
zobacz klasyczny opis
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

pietromih
Posty: 5
Rejestracja: 01 kwie 2018, 10:39

Re: konwersja na nowy opis - błąd

Postautor: pietromih » 13 cze 2018, 22:33

Dziękuję, tak też zrobię.


Wróć do „Pomoc w obsłudze programu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Marcinos i 8 gości