Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
Zielu
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 657
Rejestracja: 05 wrz 2016, 10:08

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: Zielu » 08 lut 2019, 13:20

PhotoSoft pisze:
Instrukcja obsługi pisze:Jeśli eksportowane są transakcje zawierające w nazwie sekcji, formy wysyłki lub formy wpłaty ciąg "pobr" , wówczas zostanie automatycznie wstawiona kwota pobrania.


Ja nie obserwuję żadnego błędu.


vic2000 pisze:eh, ciężki temat, wyczerpały mi się pomysły. Dziwie się że problem nie występuje u innych. My pracujemy na EU w 3 firmach więc mamy 3 programy i w każdym występuje ten problem :/


Chyba musicie zmienić nazwę sekcji Nowe - Pobranie na Nowe - Płatne przy Odbiorze :P
Pozdrawiam,
Paweł Z.

:)

vic2000
Posty: 87
Rejestracja: 16 maja 2018, 23:41

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: vic2000 » 08 lut 2019, 18:13

rafalleczek pisze:vic2000 wszędzie macie wersję 3.36.6 i mówisz o transakcjach pobranych przed aktualizacją czy pobranych po aktualizacji do tej wersji?



Tak wszędzie mamy wersję 3.36.6.0. Aktualizacje robiliśmy wczoraj a dziś znów źle się przeniosło jakieś zamówienie bądź zamówienia.

vic2000
Posty: 87
Rejestracja: 16 maja 2018, 23:41

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: vic2000 » 08 lut 2019, 18:14

Zielu pisze:
Chyba musicie zmienić nazwę sekcji Nowe - Pobranie na Nowe - Płatne przy Odbiorze :P


No OK ale czemu transakcje trafiają do sekcji Nowe - Pobranie ??? na jakiej podstawie program je tam przenosi.

Zielu
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 657
Rejestracja: 05 wrz 2016, 10:08

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: Zielu » 11 lut 2019, 09:03

Tego niestety nie wiem, u nas takie cuda się nie dzieją :>
Pozdrawiam,
Paweł Z.

:)

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 384
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: rafalleczek » 11 lut 2019, 18:53

Witam. Jednak potwierdzam to co pisze vic200. Mam akurat przypadek gdzie wybrana została opcja allegro poczta odbiór w punkcie po przedpłacie - ale transakcja nie została na razie opłacona (akurat to że jest nieopłacona dzięki temu udało mi się ją wychwycić nie ma znaczka PAYU ani Pobranie a inaczej by mi to nie wyszło. EU przeniósł ją do sekcji do wysyłki (czyli przyjął że jest albo opłacona albo jest pobranie ja tego nie rozdielam) oraz pokazuję ją wybierając filtrowanie - pobranie. Czyli problem gdzieś po stronie EU wersja aktualna 3.36.6
RZ

vic2000
Posty: 87
Rejestracja: 16 maja 2018, 23:41

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: vic2000 » 12 lut 2019, 12:14

Niestety ja nieustannie borykam się z tym problemem. Wyczerpałem już chyb wszystkie pomysły. Problem jest gdzieś na samym początku. Z jakiegoś powodu EU podczas pobierania danych traktuje wysyłki "Allegro Poczta Polska Odbiór w Punkcie" jako pobranie. Innego wytłumaczenia nie widzę :/

Ulv
Posty: 86
Rejestracja: 28 paź 2018, 20:45

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: Ulv » 13 lut 2019, 01:27

Witam
melduję, ze wczoraj i dzisiaj też mnie dotknął ten problem (wyłapałem to po fakcie tłumacząc się przez telefon klientce dlaczego skoro opłaciła to ma jeszcze zapłacić przy odbiorze...:/)

hmm..
pozdrawiam
Sebastian

dmatrade
Posty: 49
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: dmatrade » 13 lut 2019, 07:46

Witam,

Mam jedno pytanie do tej sytuacji, mianowicie skoro EU przypisuje do tych transakcji pobranie a przesyłki Allegro Poczta Polska Odbiór w Punkcie można nadawać tylko ręcznie z poziomu Elektronicznego Nadawcy to w jaki sposób pobranie przypisane dla danego zamówienia przez EU przenosi się na przesyłki generowane ręcznie w EN ?

Chyba, że o czymś nie wiem i przesyłki te jednak można wprowadzać do EN z poziomu EU ?

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 384
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: rafalleczek » 13 lut 2019, 08:37

Damtrade nie nie można z EU nadawać przesyłek allegro poczta . A przesyłka generowana z EN jest generowana prawidłowo. Wydaj mi się że vic200 ma dodaną opcję allegro poczta ale przesyłki nadaje na umowę bez allegrową z poziomu EU (vic200 dobrze mówię?) dlatego tak się dzieje gdyż EU traktuje te transakcje jako pobraniowe.
RZ

Forst-pl
Posty: 31
Rejestracja: 09 wrz 2016, 12:51

Re: Program ustawia pobrania w każdym zamówieniu

Postautor: Forst-pl » 13 lut 2019, 09:11

Allegro Poczta Polska Odbiór w Punkcie można drukować z poziomu EU ale na starej umowie.
Nie wydrukujesz tych na umowie podpisanej na potrzeby Allegro czyli tej która nie obsługuje API.


Wróć do „Pomoc w obsłudze programu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość