Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[✓] Liczba szt - stan w oknie transakcji

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje na temat nowych wersji EU. Na tym forum również możesz zgłaszać sugestie oraz uwagi dotyczące nowych funkcji.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.

Nie "podbijaj" tematu! Tylko zrobisz z niego śmietnik, a Twój głos nadal będzie traktowany jako jeden.

Nie pytaj w temacie czy coś zostanie dodane, jeśli "za" nie ma nikogo oprócz Ciebie albo zaledwie paru użytkowników.

Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco.

Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 724
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

[✓] Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: rafalleczek » 22 maja 2019, 20:48

Witam. Panie Marcinie mam sugestię może więcej osób także było by tym zainteresowanych. Czy jest opcja aby w oknie transakcji dodać kolumnę ilość szt w magazynie - zaczytywana po kodzie produktu ? Zdarza się że coś źle wystawiłem, pomyliłem się przy zwrotach itp - wysyłam fizycznie ostatnią szt a w EU są jeszcze np 2szt i aukcje nadal trwają. Chcąc sprawdzić jak to wygląda w aukcjach muszę albo otworzyć ją na allegro lub podejrzeć w magazynie EU czy stan jest na 0 i czy aukcja się zakończyła - takich aukcji dziennie troszkę jest. A tak bardzo łatwo dało by się wyłapać takie pomyłki od razu przy pakowaniu widzę ile mam i czy w ogóle mam ten towar na stanie lub czy prawidłowo jest stan 0 .

Pozdrawiam
RZ

Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 622
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: Zildijan » 22 maja 2019, 21:09

Popieram. Też wiele razy o tym myślałem, choć bardziej w kwestii ręcznego zakończenia aukcji na innym koncie ze stanem 0 w sytuacji, gdy nie mogę korzystać z nowej opcji automatu.
Przydałoby się jako opcja, jeżeli wczytywanie miałoby zamulać transakcje.
Przykładowy Sklep z Obuwiem i Odzieżą Sportową Renomowanych Marek (stworzony w całości przez najlepszą aplikację - EasyUploader)

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 724
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: rafalleczek » 05 lip 2019, 09:30

Witam. Odświeżę temat - czy nikt więcej nie byłby zainteresowany tą opcją?

Pozdrawiam
RZ

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 212
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: kris » 05 lip 2019, 10:56

TAK, TAK, TAK i jeszcze raz TAK. Bardzo brakuje stanu na karcie transakcji.
Przy okazji przydałby się znacznik do wydruków. Można by sobie jakąś minimalną czcionką drukować stan przy każdej pozycji. Podczas pakowania można by łatwo wyłapać błędy na magazynie.

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 370
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: audiomaxsiedlce » 11 lip 2019, 11:11

Popieram!!! wszystkimi czterema kończynami  👍
Pozdrawiam
Joanna

robi1976
Posty: 165
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: robi1976 » 15 lip 2019, 12:07

popieram

KD9
Posty: 254
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: KD9 » 15 lip 2019, 22:11

Przy okazji przydałby się znacznik do wydruków. Można by sobie jakąś minimalną czcionką drukować stan przy każdej pozycji
O, tak.

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 212
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: kris » 19 lip 2019, 11:36

Panie Marcinie jest szansa na wprowadzenie tego pomysłu?

tomazik123
Posty: 65
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: tomazik123 » 22 lip 2019, 08:11

Witam,

W prawdzie nie mamy magazynu, ale opcja wydaję się użyteczna dla tych co mają.

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 724
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Liczba szt - stan w oknie transakcji

Post autor: rafalleczek » 31 lip 2019, 15:19

Witam. Panie Marcinie i jak jest szansa na dodanie opcji. Jak widać zainteresowanie jest - zadowoli zapewne i jednych i drugich. Dla mających magazyn może się zaczytywać liczba szt z magazynu - dla niemających liczba szt z trwającej aukcji - jeśli w kolumnie liczba szt > 0 a na półce brak towaru to pewna informacja aby jak najszybciej zakończyć aukcje :-)  
Pozdrawiam
RZ

ODPOWIEDZ