Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Moduł pakowania

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje na temat nowych wersji EU. Na tym forum również możesz zgłaszać sugestie oraz uwagi dotyczące nowych funkcji.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.

Nie "podbijaj" tematu! Tylko zrobisz z niego śmietnik, a Twój głos nadal będzie traktowany jako jeden.

Nie pytaj w temacie czy coś zostanie dodane, jeśli "za" nie ma nikogo oprócz Ciebie albo zaledwie paru użytkowników.

Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco.

Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
krzysiekor
Posty: 134
Rejestracja: 15 wrz 2011, 13:06
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Moduł pakowania

Post autor: krzysiekor » 30 gru 2019, 14:42

Witam Panie Marcinie czy myślał pan nad takim modułem 
1 po wygenerowaniu etykiety i zeskanowaniu jej otwiera się karta transakcji ( i to już jest i działa) 
2  w momencie zeskanowani produktu jak kod będzie prawidłowy pozycja podświetla się na zielono ( jak będą 2 sztuki to trza będzie ponowić zeskanowania ) 
tak to widzę
pozdrawiam  

krzysiekor
Posty: 134
Rejestracja: 15 wrz 2011, 13:06
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Moduł pakowania

Post autor: krzysiekor » 08 sty 2020, 14:37

UP

robi1976
Posty: 186
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Moduł pakowania

Post autor: robi1976 » 14 sty 2020, 11:11

rozwiń temat, bo nie bardzo wiadomo o co chodzi

vic2000
Posty: 109
Rejestracja: 16 maja 2018, 23:41
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Moduł pakowania

Post autor: vic2000 » 14 sty 2020, 13:39

Podejrzewam że chodzi o sprawdzenie towaru z zamówieniem przed jego spakowaniem.
Każdy zeskanowany przedmiot w ręce osoby pakującej powinien mieć odpowiednik na zamówieniu w komputerze który będzie podświetlany na zielono.

Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
 

krzysiekor
Posty: 134
Rejestracja: 15 wrz 2011, 13:06
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Moduł pakowania

Post autor: krzysiekor » 14 sty 2020, 22:06

Tak dokładnie   pomoc w pakowaniu ale nie widzę zainteresowania 

Ulv
Posty: 147
Rejestracja: 28 paź 2018, 20:45
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Moduł pakowania

Post autor: Ulv » 16 sty 2020, 00:59

A to jeśli to coś takiego to ja jestem za , wcześniej nie rozumiałem o co chodzi :)
pozdrawiam
Sebastian

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1042
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Re: Moduł pakowania

Post autor: rafalleczek » 16 sty 2020, 08:06

Ja też byłbym czymś takim zainteresowany - chodzi dokładnie o to że skanujemy towar do spakowania, a EU sprawdzał by czy zeskanowaliśmy cały asortyment jaki mamy wysłać , unikamy pomyłek. Np klient kupił u nas 11 różnych produktów.  10 pojedyńczych i 1 pozycja to 2 szt jakiegoś przedmiotu a my tego nie zauważyliśmy i wkładamy 1szt. Po zeskanowaniu poprawnej ilości linia z danym towarem odznacza się np na zielono , ale jeśli zeskanujemy ten przedmiot tylko raz a nie 2 to zaznacza się na czerwono, znaczy to że mamy do spakowani złą ilość szt inną niż zakupił klient.

Pozdrawiam
 
RZ

dmatrade
Posty: 79
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Moduł pakowania

Post autor: dmatrade » 16 sty 2020, 08:12

Takie rozwiązanie na zasadzie współpracy z czytnikiem kodów przy procesie kompletowania / pakowania zamówienia byłoby znacznym udogodnieniem, dodatkowo fajnym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie możliwości wykonania szybkiego zdjęcia przygotowanych przedmiotów wraz z dokumentem sprzedaży przed ich zapakowaniem.

krzysiekor
Posty: 134
Rejestracja: 15 wrz 2011, 13:06
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Moduł pakowania

Post autor: krzysiekor » 16 sty 2020, 09:18

O widzę i co się ruszyło to czekam na decyzję Pana Marcina

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1042
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Re: Moduł pakowania

Post autor: rafalleczek » 16 sty 2020, 09:25

No nie przesadzajmy już :-) - samo sprawdzanie towaru było by już ok. Zdjęcie może sobie każdy sam zrobić we własnym zakresie nazywając je np loginem kupującego - nie jest do tego wymagane robienie tego z poziomu EU. Lepiej się koncentrować na rzeczach których nie zrobimy inaczej tak aby była opcja ich wprowadzenia a moim zdaniem jak zaczniemy tą opcją tak bardzo rozbudowywać to raczej nici wprowadzenia jej w życie.

Pozdrawiam
RZ

ODPOWIEDZ