Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

automatyczne dodawanie kontrahenta do bazy kontaktów

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
kryzys
Posty: 12
Rejestracja: 23 lis 2021, 12:09
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

automatyczne dodawanie kontrahenta do bazy kontaktów

Post autor: kryzys » 06 sty 2022, 09:16

Witam
Allegro to tylko część zamowień jakie mamy. Bardzo dużo klientów zamawia telefonicznie. Dodajemy ich do UE ręcznie z poziomu 
"dodaj transakcje":
Obrazek
Jest tego cała masa miesięcznie  a program nie zapisuje automatycznie w bazie tych klientów. Czy jest jakaś opcja lub możliwość dodania takiej funkcjonalności żeby ci klienci po dodaniu choćby jednego zamowienia byli zapamiętywani w bazie programu (bez ręcznego ich dodowania). Idealnie by było żeby po wpisywaniu kilku znaków w polu nazwa firmy lub imię i nazwisko program podpowiadał reszte danych do zatwierdzenia. Tak to działa przy wypełnianiu listu przewozowych u wielu kurierów:
Obrazek
 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4944
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 156 razy
Kontakt:

Re: automatyczne dodawanie kontrahenta do bazy kontaktów

Post autor: PhotoSoft » 10 sty 2022, 11:23

Witam,
nadawajcie klientom indywidualne loginy, np. nr telefonu podczas dodawania nowego zamówienia. Wtedy zostaną zapisani w bazie i będzie można ich wyszukiwać.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kryzys
Posty: 12
Rejestracja: 23 lis 2021, 12:09
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: automatyczne dodawanie kontrahenta do bazy kontaktów

Post autor: kryzys » 10 sty 2022, 22:02

Ok sprawdzę czy w praktyce to się będzie sprawdzać.
Mam jeszcze drobną aczkolwiek wiele mogącą poprawić uwagę:
Obrazek
Czy w polu kod pocztowy można dodać myślnik na stałe?
Ciagle wpisuje tam ręcznie kod i musze pamietac o tej kresce bo inaczej potem przy ladowaniu paczek na api kuriera wywala mi błąd błędnego kodu pocztowego. W PL kod pocztowy to zawsze 2 plus 3 cyfry więc można spokojnie ten "-" wpisać tam na stałe.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4944
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 156 razy
Kontakt:

Re: automatyczne dodawanie kontrahenta do bazy kontaktów

Post autor: PhotoSoft » 11 sty 2022, 09:20

Pomyślę nad tym.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 697
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Re: automatyczne dodawanie kontrahenta do bazy kontaktów

Post autor: KD9 » 14 sty 2022, 14:42

Czy w polu kod pocztowy można dodać myślnik na stałe?
Tylko prośba, żeby wklejając kod dowolnie czy w postaci 66400, czy 66-400 było to rozbijane, bo jak mam osobno wklejać 66 i osobno 400 to będzie tylko utrapienie, a nie udogodnienie.

ODPOWIEDZ