Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Prestashop + paczkomaty

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
ombre
Posty: 5
Rejestracja: 07 mar 2016, 09:18
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Prestashop + paczkomaty

Post autor: ombre » 07 mar 2016, 09:21

Witajcie,

Rozumiemy że sposobem wysyłki przez paczkomaty jest ,,Odbiór w punkcie - Paczkomaty'' ?

Jeśli tak to w jaki sposób można ustawić interesujący nas paczkomat?

Czy dane ze sklepu prestashop o numerze paczkomatu sa pobierane do EU ?

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3075
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 07 mar 2016, 11:11

Witam,
potrzebuje logi XML z pobierania takiej transakcji, wtedy będę coś wiedział.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

chris172
Posty: 36
Rejestracja: 15 mar 2013, 18:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: chris172 » 04 kwie 2017, 14:06

Witam
Czy istnieje jakiś sposób by EasyUploadres pobierał numer paczkomatu z prestashop 1.6, szukam i szukam i nie mogę nic znaleźć
Moduł paczkomatów to oryginalny moduł od inpostu

whst
Posty: 11
Rejestracja: 08 wrz 2014, 09:18
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: whst » 04 kwie 2017, 14:56

Presta nie zwraca wybranego paczkomatu, tak mnie poinformował Pan Marcin, jak pytałem miesiąc temu :(

chris172
Posty: 36
Rejestracja: 15 mar 2013, 18:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: chris172 » 04 kwie 2017, 15:59

A znasz może jakiś sposób aby w mailu z zamówieniem był nr paczkomatu?

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3075
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 05 kwie 2017, 11:38

Witam,
API Presty nie współpracuje z paczkomatami z tego co widziałem w logach. Przynajmniej ja nie wiem jak te dane wyciągnąć.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

robi1976
Posty: 202
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 08 maja 2017, 21:21

API Presty nie współpracuje z paczkomatami z tego co widziałem w logach. Przynajmniej ja nie wiem jak te dane wyciągnąć.
hm?
nie bardzo rozumiem :)
u nas EU zamówienia paczkomatowe normalnie ściąga z danymi paczkomatu...

edit: przepraszam za zamieszanie, EU ściąga transakcje sklepowe z formą wysyłki paczkomaty, ale dane paczkomatu niestety nie są ściągane
Ostatnio zmieniony 07 sie 2017, 10:32 przez robi1976, łącznie zmieniany 1 raz.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3075
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 09 maja 2017, 11:32

Widać zależy to od wtyczki, gdzie "wszczepia" dane paczkomatu.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

pelnykoszyk_pl
Posty: 23
Rejestracja: 10 lip 2017, 09:46
Lokalizacja: Legnica
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: pelnykoszyk_pl » 07 sie 2017, 09:29

Witam,
czy mogę prosić o informację która wtyczka współpracuje z EU sprawnie jeśli chodzi o paczkomaty? Korzystamy z oficjalnych wtyczek Inpostu i paczkomat musimy wprowadzać ręcznie.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3075
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 07 sie 2017, 11:11

Witam,
chyba nie ma, ale zasugeruję kontakt z Inpostem. Niech wytłumaczą jak poprzez API pobrać dane paczkomatu.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ