Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Prestashop + paczkomaty

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 3103
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 24 lip 2019, 10:46

Proszę pobrać nowy instalator. Poprawiłem w związku z tym formatowanie adresu dla nowych zamówień.

Kod pocztowy i tak nie jest do niczego potrzebny.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

robi1976
Posty: 202
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 24 lip 2019, 12:06

Panie Marcinie, po zainstalowaniu nowego nie idą przesyłki allegrowe

aa.jpg

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3103
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 24 lip 2019, 12:55

Wgrałem nowy instalator. Dziwne, że nikt wcześniej nie zauważył, że był problem z pobraniami.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

robi1976
Posty: 202
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 24 lip 2019, 13:09

osobiście nie używam pobrań z paczkomatów

robi1976
Posty: 202
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 23 sie 2019, 14:10

od kilku dni po użyciu funkcji Pakuj wyskakuje nam taki komunikat:

eu.jpg

Po zamknięciu komunikatu transakcja przenoszona jest do sekcji zakończonych, ale nie drukuje nam się etykieta InPostu
Trzeba odszukać tą transakcję w zakończonych i ręcznie pobrać etykietę transakcja/inpost paczkomaty/pobierz etykietę.
Paczkomaty allegrowe wychodzą poprawnie.

robi1976
Posty: 202
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 23 sie 2019, 15:12

teraz dostałem informację od pracownicy, że wyskakuje również taki komunikat a adobe reader

eu2.jpg

lubiekoszule
Posty: 48
Rejestracja: 29 lut 2012, 21:48
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: lubiekoszule » 24 sie 2019, 12:01

przejrzałem ze 100 razy całą konfigurację integracji z paczka w ruchu sensbit i nie widzę opcji ustawienia wiadomości od kupującego...

podpowiedzcie gdzie to ustawić bo piszecie że działa

robi1976
Posty: 202
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 25 sie 2019, 13:27

sensbit.jpg

lubiekoszule
Posty: 48
Rejestracja: 29 lut 2012, 21:48
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: lubiekoszule » 25 sie 2019, 13:39

mam najnowszą wersję modułu a tych opcji nie mam...
napiszę do twórcy
dzięki za pomoc

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3103
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 26 sie 2019, 11:08

robi1976 pisze:
23 sie 2019, 14:10
od kilku dni po użyciu funkcji Pakuj wyskakuje nam taki komunikat:
Takie błędy trzeba im zgłaszać razem z logami XML.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ