Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Import Tysiąca aukcji bez cennika

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
ango_21
Posty: 4
Rejestracja: 31 lip 2019, 21:27
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: ango_21 » 31 lip 2019, 21:32

Witam,

Posiadam w allegro 1500 aukcji każda z wpisanymi ręcznie kosztami dostawy. Każda kwota dostawy w każdej aukcji jest inna oraz do jednej paczki mieści się inna ilość sztuk. 
W jaki sposób mogę zaimportować aukcję do EU. W poprzednich wersjach nie było tego problemu. Musiałabym zrobić 1500 cenników
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2441
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: PhotoSoft » 01 sie 2019, 14:43

Witam,
trzeba będzie zrobić porządek z cennikami, bo na allegro można ich mieć max 250.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ango_21
Posty: 4
Rejestracja: 31 lip 2019, 21:27
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: ango_21 » 01 sie 2019, 15:56

do tej pory nie używałam cenników, ponieważ każdy produkt jest inny i inna ilość mieści się w paczce. Dane dostawy wpisuje ręcznie przy dodawaniu przedmiotu. Nie jest to teraz możliwe ? 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2441
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: PhotoSoft » 02 sie 2019, 11:32

Nie jest.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ango_21
Posty: 4
Rejestracja: 31 lip 2019, 21:27
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: ango_21 » 02 sie 2019, 13:08

Dlaczego nie jest to możliwe przez EU ? Przecież na allegro można w dalszym ciągu dodawać aukcje wpisując koszty dostawy w każdej aukcji inne. 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2441
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: PhotoSoft » 02 sie 2019, 15:53

Proszę zadać to pytanie allegro.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kicker87
Posty: 1
Rejestracja: 20 sie 2019, 09:00
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: kicker87 » 20 sie 2019, 09:22

Dzień dobry. A czy istnieje możliwość przypisania cenników dostawy na podstawie ich aktualnego przypisania w Allegro? W taki sposób, żeby ominąć przeczesywanie ofert w EU i ponowne nadawanie im cennika? Chodzi o to, że w Allegro mam porządek w ofertach (1200) i cennikach dostawy (~10), a aktualnie w EU nie mogę dokonać żadnej zmiany własnie przez brak cenników. 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2441
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Import Tysiąca aukcji bez cennika

Post autor: PhotoSoft » 20 sie 2019, 10:30

Witam,
można poprzez aktualizację Allegro -> EU.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ