Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
dawidek990
Posty: 47
Rejestracja: 24 paź 2018, 12:24
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: dawidek990 » 02 paź 2019, 12:07

Witam, mam pytanie, czy jesli zakoncze aukcje na allegro, to program zaktualizuje to ze aukcja zostala zakonczona i wyrzuci ja z trwajacych i da do zakonczonych?

Bo widze ze tak sie nie dzieje u mnie.

Pozdrawiam, Dawid ;]
Ostatnio zmieniony 02 paź 2019, 15:03 przez dawidek990, łącznie zmieniany 1 raz.

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 858
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w prorgamie

Post autor: rafalleczek » 02 paź 2019, 12:14

Jak będziesz miał włączone odświeżanie w tle lub odświeżysz dane ręcznie to tak się zadzieje - jeśli nie robisz odświeżenia to EU nie wie że takie aukcje się zakończyły.

 
RZ

dawidek990
Posty: 47
Rejestracja: 24 paź 2018, 12:24
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: dawidek990 » 05 paź 2019, 00:42

gdzie to sie wlacza?

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 858
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: rafalleczek » 05 paź 2019, 08:36

Ustawienia działania w tle. Ręczne odświeżanie - zaznaczasz wszystkie aukcje, przycisk odśwież , pierwsza pozycja od góry.
 
RZ

dawidek990
Posty: 47
Rejestracja: 24 paź 2018, 12:24
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: dawidek990 » 30 paź 2019, 19:52

no niestety to nie zadzialalo, zaznaczylem wszystkie aukcje dalem recznie odswiez i pierwsza opcje... i na allegro mam inna ilosc aukcji a tutaj inna.

mexan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 299
Rejestracja: 15 maja 2015, 11:30
Lokalizacja: Zgorzelec
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: mexan » 31 paź 2019, 07:13

@rafalleczek chyba wprowadzasz w błąd.
Jeżeli zakończysz aukcje przez allegro to system nie pokaże, że jest zakończona. 
Musisz zakończyć ją przez EU.

@edit

No to chyba ja coś źle robię  :lol:
Ostatnio zmieniony 31 paź 2019, 08:24 przez mexan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiamy Zespół Mexan

Obrazek

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 858
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: rafalleczek » 31 paź 2019, 08:05

No niestety nie zgadzam się :-) . Jeśli zakończę aukcję przez allegro i zrobię pełne odświeżanie to EU widzi aukcje jako zakończoną i przenosi do sekcji zakończone. Przed chwilą dla pewności przetestowane i na 100% jest tak jak piszę.

Pozdrawiam
 
RZ

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 858
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: rafalleczek » 31 paź 2019, 08:09

Gdzie masz więcej aukcji dawidek?
RZ

dawidek990
Posty: 47
Rejestracja: 24 paź 2018, 12:24
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: dawidek990 » 31 paź 2019, 12:46

w programie, o ok 100 wiecej. dalem import brakujacych aukcji, odswiezylem, zrobilem tez odswiezenie nr aukcji na wszelki wypadek, i lipa jest za duzo w programie.

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 858
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Aktualizacja zakonczonch aukcji na allegro w programie

Post autor: rafalleczek » 31 paź 2019, 13:06

A nie masz czasem zdublowanych?  Zrób jeszcze tak że wejdź w trwające ułóż po ilości szt według EU i według allegro  i zobacz czy nie masz tam takich ze stanem 0 . Może być tak że będziesz miał w trwających jakieś stare aukcje które dawno się zakończyły. Jak nie robiłeś odświeżania to według EU one nadal trwały. Teraz może już ich nie być na allegro i EU nie ma z czym porównać danych . Trzeba takie aukcje znaleźć , zakończyć ręcznie przez EU. Później pilnować tylko odświeżania i powinno być ok.
RZ

ODPOWIEDZ