Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Wielowariantowość

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 3455
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Kontakt:

Re: Wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft » 11 paź 2019, 09:49

Witam,
rafalleczek pisze:
11 paź 2019, 09:08
jakby EU nie dodawał tylko próbował tworzyć ponownie wielowariant ze wszytskich ofert
Inaczej przez API się nie da. Trzeba usunąć starą ofertę, aby zwolnić numery aukcji. Ale dopytam jak to działa przez www.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1246
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Wielowariantowość

Post autor: rafalleczek » 11 paź 2019, 10:36

Przez www wchodzi się w wielowariant (widzę wszystkie oferty które wchodzą w skład tej oferty, oferty nieaktywne także są widoczne ale w odcieniu szarości - w ten sposób widać które są nieaktywne) , dodaję kolejną aktywną ofertę i robię zapisz. Jeśli nie będzie ta opcja działać przez API to niedobrze. Bo tak allegro na 2 miesiące zapamiętuje które oferty są w wielowariancie i w przypadku dostawy towaru wystarczy wznowić aukcję i ona od razu pojawia się w wielowariancie jako aktywna. Jeśli usunę oferty i zrobię nowy wielowariant bez tych nieaktywnych to przy dostawie towaru trzeba będzie znowu tworzyć nowy.
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3455
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Kontakt:

Re: Wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft » 11 paź 2019, 13:12

Dostałem odpowiedź. Jednak jest taka możliwość, ale nieopisana w dokumentacji :D Wypuszczę później aktualizację.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1246
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Wielowariantowość

Post autor: rafalleczek » 11 paź 2019, 13:56

Dzięki wielkie :-)
RZ

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1246
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Wielowariantowość

Post autor: rafalleczek » 14 paź 2019, 08:15

Witam. Panie Marcinie kolejny problem z wielowariantem - dodając przez EU mam komunikat jak poniżej a przez allegro oferta wielowariantowa z tych samych aukcji tworzy się bez problemu.




"Oferty muszą posiadać unikalne wartości parametrów. (VALIDATION_ERROR):   , szczegóły " System.Exception: Oferty muszą posiadać unikalne wartości parametrów. (VALIDATION_ERROR)
   w EasyUploader.Allegro.Retry.DoRest[T](Func`1 action, Int32 retryInterval, Int32 retryCount)
   w EasyUploader.AllegroRestClient.SendPutRequest(String adres, Object reqData, Boolean putGuid)
   w EasyUploader.AllegroAukcjeWarianty.UtworzOferte(String nazwa, String numeryAukcji, String pierwParam, String drugiParam)" 
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3455
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Kontakt:

Re: Wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft » 14 paź 2019, 10:23

Witam,
dlaczego jeszcze nie dostałem logów XML :?:
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1246
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Wielowariantowość

Post autor: rafalleczek » 14 paź 2019, 10:52

A jakoś mi się zapomniało :-) . Poszły na maila - przy okazji zapytam. Czy była by opcja hurtowego wyłączania odświeżana w tle dla wszystkich kont (np jeden ptaszek wyłączający wszystkie odświeżania i pobieranie transakcji?
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 3455
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Kontakt:

Re: Wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft » 14 paź 2019, 11:55

Wybrał Pan dwie aukcje, gdzie jest takie samo zdjęcie, więc to normalne, że jest błąd. Nie wiem jakim cudem przez www jest ok :roll:

Byłaby.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1246
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Wielowariantowość

Post autor: rafalleczek » 14 paź 2019, 12:11

Ok dziękuję. Jedno z nich jest pewnie jako kolejne w innej aukcji. Też nie wiem jakim cudem ale idzie przez allegro :-)
RZ

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1246
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Wielowariantowość

Post autor: rafalleczek » 14 paź 2019, 12:11

Zakładać sugestię z wyłączeniem działań w tle czy Pan sobie zapisał?
RZ

ODPOWIEDZ