Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Funkcja Pakuj

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 02 kwie 2021, 09:22

To jest komunikat systemowy. Coś jest ustawione nie tak.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

dmatrade
Posty: 204
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: dmatrade » 16 kwie 2021, 14:35

Dzień Dobry,

W nawiązaniu do wprowadzonej poprawki odnośnie możliwości wyboru w funkcji pakuj drukarki dla pobieranej etykiety, za którą raz jeszcze chciałbym Panu podziękować, pojawiła się potrzeba dodania możliwości wyboru drukarki dedykowanej do wydruku dokumentu z opcji " Wygeneruj wydruk ", ponieważ za pomocą innej drukarki drukujemy fakturę VAT , inna drukarka drukuje u nas etykiety na listy zwykłe oraz inna drukarka drukuje podziękowanie dla kontrahenta lub listę produktów do zebrania z magazynu w zależności o wybranej w danym momencie opcji funkcji Pakuj.

Panie Marcinie, czy byłaby możliwość rozbudowania funkcji pakuj o takie rozwiązanie, które jest dla nas niezbędne do płynnego funkcjonowania a z którym ostatnio dla etykiet tak jak Pan pisał nie było problemów z dodaniem ?

Pozdrawiam

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 19 kwie 2021, 09:15

Załóżcie temat z sugestią.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 18 paź 2021, 09:17

Witam. Potrzebuję pomocy. Do tej pory wszystko działało prawidłowo - problem był jedynie z zamówieniami ze sklepu - w funkcji pakuj miałem "paczkomaty". Wydruki etykiet zamiast na drukarkę etykiet szły na drugą format A4 - ale powtarzając wydruk z funkcji pobierz etykiety drukowały się prawidłwo. Miałem ustawione 2 funkcje - jedna paczkomaty allegro która działała prawidłowo i wydruki szły na drukarkę ustawioną w EU. Druga to paczkomaty i wydruki szły na drugą domyślną drukarkę. Wymyśliłem sobie że jak dodam paczkomaty do ustawień funkcji pakuj paczkomaty allegro będzie ok. Niestety w tej chwili korzystając z funkcji pakuj wszystkie etykiety paczkomatowe trafiają nie na ustawioną w EU drukarkę a na tą która jest domyślna. Aby wydruki z EU działały prawidłowo muszę ustawić drukarkę etykiet jako domyślną. Co tu się zadziało - że mimo ustawienia w EU drukuj na drukarce X - etykiety drukują się na drukarce Y?

Pozdrawiam
 
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 18 paź 2021, 11:42

Witam,
jeśli wcześniej działało to coś Pan źle ustawił. Ciężko zrozumieć z tego opisu o co dokładnie chodzi.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 18 paź 2021, 12:16

W funkcji pakuj miałem ustawione paczkomaty allegro , wybrana konfiguracja itp . I wszystko działało jak trzeba. Ze sklepu miałem ustawioną konfigurację identyczną jak poprzednia - tyle że w oknie wykonaj dla wybranych form wysyłki miałem wpisany tylko paczkomat. I funkcja pakuj dla Inpost allegro działa ok - wydruki szły na drukarkę Etykiet , to funkcja pakuj dla zwykłego paczkomatu drukowała etykiety na drukarce domyślnej A4 . Wejście  w eksportuj online - pobierz etykiety sprawiało że etykiety drukują się na ustawionej w EU  drukarce. Do tej pory tak właśnie sobie radziłem ale marnowałem w ten sposób dużo papieru (wydruk na A4 szedł do kosza) - wczoraj dokonałem zmiany w ustawieniach nr 1 - dodałem tylko i wyłącznie frazę "paczkomat" i od tego momentu wszystkie etykiety, nawet te z allegro idą mi na domyślną drukarkę w formacie A4 .

Inpost allegro.jpg
Inpost zwykły.jpg
Inpost 3.jpg








 
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 18 paź 2021, 12:45

Teraz rozumiem i chyba namierzyłem winowajcę :) Proszę pobrać nowy instalator.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 18 paź 2021, 14:06

Dziękuję  - później potestuję i dam znać czy pomogło. 
RZ

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 18 paź 2021, 14:20

Panie Marcinie po instalacji nowej wersji tytuły pobieranych transakcji są w języku angielski. To wina EU czy coś z allegro.
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 18 paź 2021, 14:27

Jakie angielskie tytuły? :) U mnie pobiera takie jakie są w aukcji.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 18 paź 2021, 14:32

Na aukcji jest    "Tor samochodowy + autka straż pożarna wada" w pobranych transakcjach jak poniżej :-)


"Car track + cars fire brigade defect"
RZ

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 18 paź 2021, 15:18

Może już po temacie - pobrało mi tak 2 transakcje , ale pozostałe są ok. Tak więc być może coś z allegro.

Pozdrawiam
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 18 paź 2021, 15:48

Ciekawe, może allegro planuje uruchomić angielską wersję serwisu :D
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1549
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: rafalleczek » 23 paź 2021, 10:39

Witam. Panie Marcinie zerknie Pan na to bo to jednak nie jednorazowy przypadek - cała licytacja EU pobiera mi transakcje w języku angielskim (tzn tytuły pobranych transakcji są w języku angielskim) . Zadziało się to na pewno po instalacji najnowszej wersji. Mam tak transakcję z 18-10-2021 godz 14:08 jest jeszcze wszystko ok. Później przeinstalowałem EU i od tamtej pory (kolejna pobrana transakcja godz 14:20 tak jak zgłoszenie tu problemu) cały czas wszystkie transakcje z licytacji są tak pobierane.

Pozdrawiam
 
RZ

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4848
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Kontakt:

Re: Funkcja Pakuj

Post autor: PhotoSoft » 25 paź 2021, 09:03

Witam,
proszę przesłać logi XML.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ