Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Wolne wczytywanie bazy z serwera

Jeśli Twój temat nie kwalifikuje się do żadnej z powyższych kategorii, wówczas możesz założyć go tutaj. Dział ten służy również do kontaktu z pozostałymi użytkownikami. Nie zgłaszaj tutaj problemów dotyczących EU!
chris172
Posty: 35
Rejestracja: 15 mar 2013, 18:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Wolne wczytywanie bazy z serwera

Post autor: chris172 » 21 lip 2019, 08:23

Witam przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazłem, a mianowicie mam taki problem:
Barze mam na zewnętrznym serwerze, zdjęcia na lokalnym dysku C ssd, łącze światłowodowe 1Gb/s i po testach wychodzi że jest 600Mb/s na 110Mb/s ale niestety baza z aukcjami np trwająca ( mam około 3tys) nie przesadzę jak powiem, że wczytuje się ponad godzinę nie wiem od jakiego czasu się to dzieje ale kiedyś było to kilka kilkanaście minut na pewno nie ponad godzinę.
Lista aukcji wczytuje się dość szybko.
Czy ktoś ma podobny problem lub zna jakieś rozwiązanie, bo pracować się nie da.
Dodam że odinstalowanie i instalacja EU nic nie pomaga

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2611
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Kontakt:

Re: Wolne wczytywanie bazy z serwera

Post autor: PhotoSoft » 22 lip 2019, 11:34

Witam,
chris172 pisze:
21 lip 2019, 08:23
baza z aukcjami np trwająca ( mam około 3tys) nie przesadzę jak powiem, że wczytuje się ponad godzinę
chris172 pisze:
21 lip 2019, 08:23
Lista aukcji wczytuje się dość szybko
A czym to się różni? To jest wina kiepskiego połączenia, wiec tam proszę szukać przyczyny.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 702
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Re: Wolne wczytywanie bazy z serwera

Post autor: Zildijan » 22 lip 2019, 12:00

Przy okazji sprawdź czy nie masz ustawionej kolumny "Parametry", która opóźnia wczytywanie aukcji. Może przy wczytywaniu przez serwer ma to jakiś wpływ na szybkość przy 3000 aukcji.
Przykładowy Sklep Na Allegro (zarządzany przez najlepszą aplikację - EasyUploader)

chris172
Posty: 35
Rejestracja: 15 mar 2013, 18:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Wolne wczytywanie bazy z serwera

Post autor: chris172 » 22 lip 2019, 13:12

Połączenie raczej nie jest kiepskie, ja mam światłowód 1Gb/s baza jest na serwerze ogicom która to firma też ma dobre po łączenie z siecią
 

chris172
Posty: 35
Rejestracja: 15 mar 2013, 18:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Wolne wczytywanie bazy z serwera

Post autor: chris172 » 22 lip 2019, 13:18

po usunięciu kolumny parametry i paru innych nie potrzebnych np tagi zestawy itp baza wczytuje się błyskawicznie wielkie dzięki
 

ODPOWIEDZ