Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Opłata utrzymaniowa

Jeśli Twój temat nie kwalifikuje się do żadnej z powyższych kategorii, wówczas możesz założyć go tutaj. Dział ten służy również do kontaktu z pozostałymi użytkownikami. Nie zgłaszaj tutaj problemów dotyczących EU!
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1633
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: rafalleczek »

A za używane nie płacisz za wystawienie? Jaka kategoria?

Pozdrawiam
RZ
koreaparts
Posty: 2
Rejestracja: 29 cze 2022, 09:10
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: koreaparts »

Kategoria motoryzacja - części samochodowe, tak płacę za wystawianie mimo to program tego nie pokazuje. Bardziej mi chodzi o te co mam wystawione jako nowe i wpadają w tą opłatę utrzymaniową. 
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1633
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: rafalleczek »

Odświeżyłeś parametry pełne i zaznaczyłeś tam żeby odświeżył opłatę utrzymaniową? Jeśli tak to musi ci się tam pokazywać opłata utrzymaniowa.

Pozdrawiam
RZ
kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 353
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: kris »

Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj. 
Po co nowej opcji automatycznego zakończenia i ponownego wystawienia jest "wznowienie pod tym samym numerem" skoro zakończenie i wznowienie nie powoduje wyłączenia opłaty utrzymaniowej?
Czy coś się zmieniło w tej kwestii czy EU robi to jakoś inaczej i jednak opłata nie jest naliczana po wznowieniu z tym samym numerem?
patoferts
Posty: 65
Rejestracja: 06 lip 2016, 18:36
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: patoferts »

To jest chyba myląca kolejność po prostu tych opcji w ustawieniach, wspominałem już o tym Panu Marcinowi. Ten wybór "wznowienie pod tym samym numerem" dotyczy w tym przypadku nie tego automatu który kończy aukcje z opłatą utrzymaniową a samej opcji wznawiania pozostałych aukcji. Niefortunnie umieszczone to jest jednak jedno pod drugim (tj wyżej opłata utrzymaniowa a pod nią to wznowienie) i właśnie sugeruje jakoby aukcje z opłatą utrzymaniową miały znów się wznawiać pod tym samym numerem. 
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5435
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 177 razy
Kontakt:

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: PhotoSoft »

Tryb wznawiania odnosi się do wszystkich zakończonych aukcji, a nie tylko tych z opłatą utrzymaniową. Dlatego pojawiła się nowa opcja w ostatniej aktualizacji.

Jak macie lepszy pomysł rozmieszczenia opcji to słucham :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
patoferts
Posty: 65
Rejestracja: 06 lip 2016, 18:36
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: patoferts »

Na pewno umieściłbym to wyżej tj. zaraz pod opcją "aktywuj wznawianie zakończonych aukcji". Wtedy nie będzie chociaż zmylało że chodzi o opłatę utrzymaniową. Do tego dopisałbym przy opcji gdzie jest do wyboru ten tryb wznawiania jakieś info. Czyli żeby było tak: tryb wznawiania - nie dotyczy aukcji zakończonych za pomocą automatu do omijania opłaty utrzymaniowej który ma swoje ustawienia niżej. I te opcje dotyczące opłaty utrzymaniowej zebrałbym niżej i obok siebie i może nawet oznaczył jakimś nagłówkiem. Obecnie wszystkie ustawienia (i wznawiania i od utrzymaniowej) są za bardzo na kupie co może wprowadzać w błąd. Nawet ja który cały czas namawiałem Pana do wprowadzenia tej funkcji opłat utrzymaniowych miałem wątpliwość do czego jest ta funkcja - więc inni tym bardziej będą mieć problem.
Myślę że takie ułożenie jak wspomniałem rozwiąże problem :)
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5435
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 177 razy
Kontakt:

Re: Opłata utrzymaniowa

Post autor: PhotoSoft »

Opcje są umieszczone wg kolejności działań. Czyli przed wystartowaniem wznawiania najpierw zakończone będą aukcje z opłatą utrzymaniową. Pomyślę jeszcze o tym :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
ODPOWIEDZ