Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Internet w domu

Jeśli Twój temat nie kwalifikuje się do żadnej z powyższych kategorii, wówczas możesz założyć go tutaj. Dział ten służy również do kontaktu z pozostałymi użytkownikami. Nie zgłaszaj tutaj problemów dotyczących EU!
brr
Posty: 5
Rejestracja: 22 maja 2021, 10:14
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Internet w domu

Post autor: brr » 20 lip 2021, 08:37

Hasło: internet w domu. Jak macie zrobiony? Ja sobie wyobrażam to tak, że kabel rozciągam do każdego pokoju, a elektryk mówi żeby tylko w jednym punkcie ustawić router a kable dalej sobie darować. Mi się wydaje że przewód to przewód, miałam internet na zasięg i wspominam to koszmarnie, światłowód o wiele lepiej. Doradzcie, proszę!

Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1112
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kontakt:

Re: Internet w domu

Post autor: Zildijan » 20 lip 2021, 08:46

Jeżeli masz karty sieciowe 1000 Mb/s, to może być przewód.
Jeżeli 100 Mb/s, to musisz zmienić na 1000 Mb/s.

Ja bym jednak kupił karty wifi Intel 9260 (Maksymalna prędkość 1.73Gbps) lub pewnie są już lepsze,
a do tego router SYNOLOGY RT2600ac , lub pewnie jest już lepszy i nie okablowywał mieszkania.

https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/ ... tions.html
https://www.synology.com/pl-pl/products/RT2600ac

;)
 
Przykładowy Sklep Na Allegro (zarządzany przez najlepszą aplikację - EasyUploader)

Septim
Posty: 6
Rejestracja: 07 kwie 2021, 13:54
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Internet w domu

Post autor: Septim » 20 lip 2021, 10:44

Kotłownia, garaż, lub inne miejsce gdzie postawisz lub powiesisz szafe typu Rack
Do takiej szafy, szafki upchasz wszystko co związane z cyfryzacją, nie zapomnij o dobrym zasilaniu do tego miejsca.

Ogólnie rozwiazań jest bardzo wiele. 
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->https://blogotech.eu/index.php/11692-cz ... fy-rackowe
Ostatnio zmieniony 29 lip 2021, 12:25 przez Septim, łącznie zmieniany 1 raz.

robi1976
Posty: 354
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Internet w domu

Post autor: robi1976 » 22 lip 2021, 20:27

dobry router + ewentualnie wzmacniacze sygnału jeśli będą miejsca bez neta

ODPOWIEDZ