Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

błąd podczas odświeżania parametrów

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
krystian1986
Posty: 10
Rejestracja: 26 lut 2020, 15:38
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: krystian1986 »

:idea: Proszę zapoznać się z podwieszonym poradnikiem Jak prawidłowo zgłosić problem? i doprecyzować zgłoszenie.

Jeśli poradnik nie rozwiązał Twojego problemu, wówczas podaj wymagane informacje:

1. Czy pobrano z serwera aktualny instalator i przeinstalowano EU? tak
2. Czy została wykonana aktualizacja komponentów Allegro? tak
3. Czy problem występuje w trybie awaryjnym? tak
4. Z jakiego systemu korzystasz (numer i wersja 32/64bit)? 10   /64bit
5. Opisz poniżej dokładnie problem zgodnie z pkt. 8.2 oraz 8.3 poradnika:
...
Podczas odświeżania parametrów pojawia się taki błąd:2020-03-03 22:14:04LAPTOP-U9M505BV Wystąpił błąd przy odświeżaniu dat pobrania opłat:
System.AggregateException: Wystąpił przynajmniej jeden błąd. ---> EasyUploader.EuException: Nie można połączyć się z serwerem zdalnym
  w EasyUploader.Allegro.Retry.DoRest[T](Func`1 action, Int32 retryInterval, Int32 retryCount)
  w EasyUploader.AllegroRestClient.SendGetRequest(String adres)
  w EasyUploader.Aukcje.AllegroAukcjeOplaty.<>c__DisplayClass1_0.<Odswiez>b__0(List`1 lista)
  w System.Threading.Tasks.Parallel.<>c__DisplayClass17_0`1.<ForWorker>b__1()
  w System.Threading.Tasks.Task.InnerInvokeWithArg(Task childTask)
  w System.Threading.Tasks.Task.<>c__DisplayClass176_0.<ExecuteSelfReplicating>b__0(Object <p0>)
  --- Koniec śladu stosu wyjątków wewnętrznych ---
  w System.Threading.Tasks.Task.ThrowIfExceptional(Boolean includeTaskCanceledExceptions)
  w System.Threading.Tasks.Task.Wait(Int32 millisecondsTimeout, CancellationToken cancellationToken)
  w System.Threading.Tasks.Parallel.ForWorker[TLocal](Int32 fromInclusive, Int32 toExclusive, ParallelOptions parallelOptions, Action`1 body, Action`2 bodyWithState, Func`4 bodyWithLocal, Func`1 localInit, Action`1 localFinally)
  w System.Threading.Tasks.Parallel.ForEachWorker[TSource,TLocal](IEnumerable`1 source, ParallelOptions parallelOptions, Action`1 body, Action`2 bodyWithState, Action`3 bodyWithStateAndIndex, Func`4 bodyWithStateAndLocal, Func`5 bodyWithEverything, Func`1 localInit, Action`1 localFinally)
  w System.Threading.Tasks.Parallel.ForEach[TSource](IEnumerable`1 source, ParallelOptions parallelOptions, Action`1 body)
  w EasyUploader.Aukcje.AllegroAukcjeOplaty.Odswiez(frmPostep frmPostep)
---> (Wyjątek wewnętrzny #0) EasyUploader.EuException: Nie można połączyć się z serwerem zdalnym
  w EasyUploader.Allegro.Retry.DoRest[T](Func`1 action, Int32 retryInterval, Int32 retryCount)
  w EasyUploader.AllegroRestClient.SendGetRequest(String adres)
  w EasyUploader.Aukcje.AllegroAukcjeOplaty.<>c__DisplayClass1_0.<Odswiez>b__0(List`1 lista)
  w System.Threading.Tasks.Parallel.<>c__DisplayClass17_0`1.<ForWorker>b__1()
  w System.Threading.Tasks.Task.InnerInvokeWithArg(Task childTask)
  w System.Threading.Tasks.Task.<>c__DisplayClass176_0.<ExecuteSelfReplicating>b__0(Object <p0>)<---
.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5535
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 183 razy
Kontakt:

Re: błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: PhotoSoft »

Jeśli w trybie awaryjnym jest to samo to problem będzie po stronie allegro. Obecnie nie ma problemów z tą funkcją.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1644
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: rafalleczek »

Witam. Panie Marcinie od dłuższego czasu pojawia mi się taki komunikat. Czym to może być spowodowane?


Wystąpił błąd przy odświeżaniu parametrów aukcji:
System.ArgumentNullException: Wartość nie może być zerowa.
Nazwa parametru: source
   w EasyUploader.Helpers.TaskHelper.Wait(Task tsk)
   w EasyUploader.Services.Allegro.AukcjeAllegroLista.<>c__DisplayClass5_0.<OdswiezParametry>b__0().

Pozdrawiam
RZ
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5535
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 183 razy
Kontakt:

Re: błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: PhotoSoft »

Dotyczy to aktualnej wersji?
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1644
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: rafalleczek »

Wersja 3.54.1.0
RZ
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1644
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: rafalleczek »

Witam. Po zainstalowaniu najnowszej wersji - powyższy błąd jak na razie się nie pojawia.Tak więc temat chyba nie aktualny.

Pozdrawiam
 
RZ
Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1293
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Podziękował;: 50 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
Kontakt:

Re: błąd podczas odświeżania parametrów

Post autor: Zildijan »

Potwierdzam, od 3.54.2.0 nie zauważam błędów, za to pięknie pojawiły się na liście informacje o opłatach.
Miałem wrażenie, że pierwszy raz dla około 700000 aukcji trwał pół dnia, lub więcej
ale to może dlatego, że po wcześniejszych błędach EU musiał zrobić porządek.
Najważniejsze, że działa w automacie :)
Przykładowy Sklep Na Allegro (zarządzany przez najlepszą aplikację - EasyUploader)
ODPOWIEDZ