Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
abcdladomu
Posty: 77
Rejestracja: 08 sty 2019, 12:51
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: abcdladomu »

Kończę ofertę żeby uniknąć opłaty utrzymaniowej. Oferta była połączona z innymi w opcji wielowariantowej. W zakończonych ofertach znajduję ją i daję Wystaw aukcje - Od razu na allegro. Czy automatycznie podłączy się do wielowariantu? Mam zaznaczone w  ustawieniach EU w zakładce Aukcje "Automatycznie połącz nową aukcję......" z tym, że odnosi się to do wznawianych aukcji. Więc zakładam, że moim przypadku to nic nie daje. Istnieje jakiś sposób na automatyzację tego procesu? 
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5786
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Kontakt:

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft »

abcdladomu pisze: 01 wrz 2021, 13:48 Mam zaznaczone w  ustawieniach EU w zakładce Aukcje "Automatycznie połącz nową aukcję......" z tym, że odnosi się to do wznawianych aukcji
Przy wystawianiu jako nowe, również zadziała :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1678
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: rafalleczek »

Witam. Pani Marcinie jakoś przegapiłem info że jest taka opcja (co mnie ogromnie ucieszy jeśli będzie działać) - i u mnie jest ona zaznaczona. Mimo to po wystawieniu aukcje nie łączą się w wielowariant. Czy musi być jeszcze spełniony jakiś warunek (np wystawienie z kopiowaniem opisu i zdjęć zakończonej oferty) ?


Pozdrawiam
 
RZ
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1678
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: rafalleczek »

Jednak wystawienie z kopiowaniem zdjęć i opisów też nic nie daje. Oferty nie łączą się w wielowariant  :-( - czy jest jeszcze może coś o czym nie wiem?

Pozdrawiam
 
RZ
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5786
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Kontakt:

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft »

Oferty muszą być utworzone z poziomu EU.

Ale teraz wpadłem na pewne rozwiązanie, aby zadziałało to też dla utworzonych poprzez allegro. Proszę pobrać nowy instalator i odświeżyć informacje o ofertach.

Potem proszę zrobić test zakończając aukcję z oferty i wznawiając ją ponownie.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
abcdladomu
Posty: 77
Rejestracja: 08 sty 2019, 12:51
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: abcdladomu »

A gdzie jest ten najnowszy instalator? Jest tylko wersja z dnia wczorajszego.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5786
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Kontakt:

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft »

Na serwerze. Zmieniam tylko ostatnią cyfrę, gdy wgrywam nowy.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
abcdladomu
Posty: 77
Rejestracja: 08 sty 2019, 12:51
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: abcdladomu »

Nie działa na najnowszej wersji. Oferty nie podpięły się do ofert wielowariantowych. 
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1678
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: rafalleczek »

To coś jest nie tak. Ja wszystkie oferty tworzę w EU i niestety kończąc aukcję i wystawiając jako nową , oferta ta nie dodaje się do utworzonego wcześniej wielowariantu. Zainstalowanie najnowszej wersji także nic nie daje - wystawiona nowa oferta nie podpina się pod wielowariant. Czy jest ktoś komu to działa ?

Pozdrawiam
RZ
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5786
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Kontakt:

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft »

Faktycznie przestało działać, bo allegro przestało usuwać aukcje z oferty wielowariantowej po jej zakończeniu. Trzymają informację o aukcji na wypadek jej wznowienia z zachowaniem numeru, aby ponownie ją automatycznie połączyć.

W związku z tym teraz EU usunie starą aukcję z oferty i podepnie nową. Można pobrać nowy instalator.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1678
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: rafalleczek »

Pobrałem - niestety nadal nie działa. W ofercie wielowariantowej aukcja zakończona dalej figuruje jako zakończona a nowa widoczna jest jako taka którą mogę dodać do wilowariantu. Jedyne co teraz zauważyłem to po zakończeniu i ponownym wystawieniu oferty - gdy zakończyłem aukcję była ona widoczna jako ostatnia pozycja na liście. Po kilkukrotnym wejściu w wielowariant pozycje zaczęły się zmieniać (zmieniać kolejność) i finalnie ta zakończona aukcja jest teraz na początku listy (wcześniej chyba tak nie było ) ale dalej figuruje jako zakończona a nowa nie jest podpięta. 

Pozdrawiam
RZ
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1678
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: rafalleczek »

Jednak ta zmiana kolejności była tylko jednorazowa (raczej nie ma to związku). Ale nadal oferty wystawione jako nowe nie są przyporządkowywane do wielowariantu w którym były. 

Pozdrawiam
 
RZ
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5786
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Kontakt:

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: PhotoSoft »

Robiłem test i wszystko działało prawidłowo. Wrócę do tematu po powrocie z urlopu i wtedy prześle mi Pan logi.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1678
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: rafalleczek »

Ok, czekam zatem z niecierpliwością - bo np w moim przypadku ponowne łączenie w wielowariant to ogrom straconego czasu :-(

Pozdrawiam
 
RZ
JOHHN8
Posty: 159
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Wystawianie nowych aukcji a wielowariantowość

Post autor: JOHHN8 »

czy cos sie działo od tamtego czasu ?
U mnie ta opcja nie działa na dzień 24.11.2022 pomimo wszelkich sugerowanych ustawień.
 
ODPOWIEDZ