Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Prestashop - numer zamówienia w loginie

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje na temat nowych wersji EU. Na tym forum również możesz zgłaszać sugestie oraz uwagi dotyczące nowych funkcji.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.

Nie "podbijaj" tematu! Tylko zrobisz z niego śmietnik, a Twój głos nadal będzie traktowany jako jeden.

Nie pytaj w temacie czy coś zostanie dodane, jeśli "za" nie ma nikogo oprócz Ciebie albo zaledwie paru użytkowników.

Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco.

Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
lukaszm
Posty: 49
Rejestracja: 20 sty 2015, 09:15
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Prestashop - numer zamówienia w loginie

Post autor: lukaszm »

Przy pobieraniu zamówień z Presty do EU, zauważyłem że numer zamówienia z Presty kopiuje się do numeru aukcji zamiast do loginu.
Czyli aktualnie po pobraniu zamówienia do EU, login to np. przykladowysklep.pl #12 a wszystkie produkty w zamówieniu mają numer aukcji np WXH32D012V (czyli numer zamówienia który jest na preście). W związku z tym, gdy np klient kontaktuję się w sprawie zamówienia i podaje jego numer to jest ciężko go odszukać w EU. Pytanie czy mam coś źle ustawione czy tak ma być?
robi1976
Posty: 472
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Re: Prestashop - numer zamówienia w loginie

Post autor: robi1976 »

zmień sobie numer zamówienia na cyfrowy -wg ID zamówienia
ja mam to tak ustawione

Zrzut ekranu 2023-01-24 201136.png
lukaszm
Posty: 49
Rejestracja: 20 sty 2015, 09:15
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop - numer zamówienia w loginie

Post autor: lukaszm »

zmieniłem i działa super, dzięki za radę!
ODPOWIEDZ