Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Integracja - EU + Fakturownia + Drukarka Fiskalna
Integracja - EU + Fakturownia + Drukarka Fiskalna
Witam wszystkich serdecznie,
Podpowiedzcie mi proszę jak macie skonstruowane integracje u siebie EU z Fakturownią i dalej z drukarką fiskalną.
Sama Fakturownia wymaga dodatku Fiskator do robienia wydruku paragonów na drukarce fiskalnej.
1) Czy dzięki EU można jakoś ominąć Fiskator?
2) Ewentualnie z jakich programów do wystawiania paragonów korzystacie i jak macie to zintegrowane z EU?
Podpowiedzcie mi proszę jak macie skonstruowane integracje u siebie EU z Fakturownią i dalej z drukarką fiskalną.
Sama Fakturownia wymaga dodatku Fiskator do robienia wydruku paragonów na drukarce fiskalnej.
1) Czy dzięki EU można jakoś ominąć Fiskator?
2) Ewentualnie z jakich programów do wystawiania paragonów korzystacie i jak macie to zintegrowane z EU?
-
- Administrator
- Podziękował;: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 94 razy
- Kontakt:
Re: Integracja - EU + Fakturownia + Drukarka Fiskalna
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com
Jak przesłać logi XML?
Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

PhotoSoft pisze: ↑24 maja 2023, 09:19 Witam,
paragony można drukować bezpośrednio poprzez EUviewtopic.php?t=1482
Czyli to oznacza że paragon/fakturę mogę wystawić bezpośrednio w EU i Fakturownia jest zbędna?
Czy jednak paragon/fakturę muszę wystawić w Fakturowni, a tylko wydruk na drukarce fiskalnej mogę wykonać za pomocą EU?
-
- Administrator
- Kontakt:
Zgadza się. Jednak jak wejdzie e-faktura od 2024 to trzeba będzie przejść na zewnętrzne integracje, bo EU nie będzie jej obsługiwał. No i EU nie generuje paragonów oraz faktur w obcych walutach.
Pozdrawiam, Marcin
Jak przesłać logi XML?

To może być problematyczne przy imporcie z zagranicy. Chcąc jednak samemu prowadzić księgowość i korzystać z raportów JPK DRA itp. jednak bardzo pomocne jest skorzystanie z Fakturowni, chociaż powoli skłaniam się też ku wFirma o którym wspomniał @Zildijan w temacie dla początkujących użytkowników (swoją drogą kawał dobrej roboty @Zildijan, dziękuję
Wracając do tematu, czy w takim razie nie wystawiając paragonu/faktury przez EU tylko wystawiając go w Fakturownia/wFirma będę mógł go przesłać do EU tak aby to EU go wydrukował? Chodzi o ominięcie dodatków służących do drukowania na drukarce fiskalnej i wykorzystanie do tego EU. I jeżeli można je przesłać i wydrukować to czy ta opcja również przestanie działać w 2024r czy tylko wystawianie tychże dokumentów przestanie?
Czy może jednak tylko paragony/faktury wystawione przez EU można wydrukować za jego pomocą?
-
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma takiej możliwości.
Pozdrawiam, Marcin
Jak przesłać logi XML?

Jak w takim razie działa integracja z Fakturownią?
Co dokładnie można przesłać z EU do Fakturowni lub odwrotnie aby sprawnie realizować zamówienia? Gdzie mogę znaleźć jakie dane są integrowane?
Jak jest rozwiązana sprawa magazynu? Czy zamówienia które wpłyną z allegro do EU zdejmują stany z magazynu Fakturowni?
Chciałbym prowadzić sprzedaż tylko na allegro bez własnego sklepu internetowego (na razie). Do tej pory korzystałem tylko z podstawowych funkcji EU do edycji aukcji.
Co dokładnie można przesłać z EU do Fakturowni lub odwrotnie aby sprawnie realizować zamówienia? Gdzie mogę znaleźć jakie dane są integrowane?
Jak jest rozwiązana sprawa magazynu? Czy zamówienia które wpłyną z allegro do EU zdejmują stany z magazynu Fakturowni?
Chciałbym prowadzić sprzedaż tylko na allegro bez własnego sklepu internetowego (na razie). Do tej pory korzystałem tylko z podstawowych funkcji EU do edycji aukcji.
-
- Administrator
- Kontakt:
Zasada działania jest opisana w instrukcji. EU ma swój magazyn i nie korzysta z innego.
Pozdrawiam, Marcin
Jak przesłać logi XML?