Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Allegro Czechy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.
Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco. Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.
Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco. Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
Allegro Czechy
Witam.
Czy przewidziane jest dostosowanie oprogramowania do sprzedaży poprzez allegro Czechy ?
Widzę kilka problemów, być może na wyrost, ale np:
- stawka VAT
- transakcje w koronach
Jeżeli widzicie inne to proszę o wpisy, tak aby można było się dostosować do zmian, zakładając że chcecie w tym zawładnięciu Czeskiego rynku przez Allegro uczestniczyć.
Czy przewidziane jest dostosowanie oprogramowania do sprzedaży poprzez allegro Czechy ?
Widzę kilka problemów, być może na wyrost, ale np:
- stawka VAT
- transakcje w koronach
Jeżeli widzicie inne to proszę o wpisy, tak aby można było się dostosować do zmian, zakładając że chcecie w tym zawładnięciu Czeskiego rynku przez Allegro uczestniczyć.
Re: Allegro Czechy
Ze swojej strony na pewno prosiłbym o wdrożenie jakiegoś checkboxa do obsługi ofert, dzięki któremu moglibyśmy zaznaczać, które z ofert chcielibyśmy opublikować na allegro.cz oraz które z nich chcielibyśmy wycofać z czeskiego rynku.
Panie Marcinie, gorąca prośba z naszej strony o kompleksowe CZ. Jesteśmy zdania że to będzie dla nas lepsze niż te wszystkie, shopee, erli, wszytko.pl itd. Chcemy wystartować z tym jak szybko się uda.
-
- Administrator
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 98 razy
- Kontakt:
W tym tygodniu planuję aktualizację 

Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com
Jak przesłać logi XML?
Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

Witam.
Aktualizacja została zainstalowana.
Mam pytanie jak skonfigurować przesyłki "Allegro wysyłka z Polski do Czech..."
Po wprowadzeniu ceny max. 10,99 otrzymuję przy zapisywaniu cennika następujący komunikat:
Niepoprawny kod waluty dla metody 7b28f4fb-926c-4d75-bb48-707a3f1be43b. Wspierane waluty: [CZK]. (INVALID_CURRENCY)
Aktualizacja została zainstalowana.
Mam pytanie jak skonfigurować przesyłki "Allegro wysyłka z Polski do Czech..."
Po wprowadzeniu ceny max. 10,99 otrzymuję przy zapisywaniu cennika następujący komunikat:
Niepoprawny kod waluty dla metody 7b28f4fb-926c-4d75-bb48-707a3f1be43b. Wspierane waluty: [CZK]. (INVALID_CURRENCY)
-
- Administrator
- Kontakt:
Witam,
wiedziałem, że o czymś zapomniałem
Na razie proszę utworzyć cenniki poprzez Allegro.
wiedziałem, że o czymś zapomniałem

Na razie proszę utworzyć cenniki poprzez Allegro.
Pozdrawiam, Marcin
Jak przesłać logi XML?

Witam.
Czy EU synchronizuje parametr "Przelicznik cen" który jest dostępny podczas edycji aukcji bezpośrednio na allegro?
AUTOPRZEWALUTOWANIE EU gdy jest wybrane nie powoduje zmiany tego parametru i odwrotnie czyli gdy zaznaczam na allegro "przelicznik cen" to podczas synchronizacji allegro > EU nie zmienia się na autoprzewalutowanie.
Proszę o info czy to są te same funkcje i czy tak ma być, czy ewentualnie u mnie coś nie działa...
Czy EU synchronizuje parametr "Przelicznik cen" który jest dostępny podczas edycji aukcji bezpośrednio na allegro?
AUTOPRZEWALUTOWANIE EU gdy jest wybrane nie powoduje zmiany tego parametru i odwrotnie czyli gdy zaznaczam na allegro "przelicznik cen" to podczas synchronizacji allegro > EU nie zmienia się na autoprzewalutowanie.
Proszę o info czy to są te same funkcje i czy tak ma być, czy ewentualnie u mnie coś nie działa...
-
- Administrator
- Kontakt:
Witam,
"Przelicznik cen" to allegrowe przewalutowanie niedostępne przez API i nie ma ono nic wspólnego z funkcją w EU.
"Przelicznik cen" to allegrowe przewalutowanie niedostępne przez API i nie ma ono nic wspólnego z funkcją w EU.
Pozdrawiam, Marcin
Jak przesłać logi XML?

Witam.
Mam problem z etykietami DHL Czechy. Kurier - wysyłam z allegro - wyślij paczkę i nic się nie dzieje. Etykieta nie wyskakuje nawet do ES nie wskakuje nr przesyłki. Co ciekawe jak wejdę w transakcje na stronie allegro etykieta jest już nadana i można ją od razu wydrukować.
Ktoś cos?
Mam problem z etykietami DHL Czechy. Kurier - wysyłam z allegro - wyślij paczkę i nic się nie dzieje. Etykieta nie wyskakuje nawet do ES nie wskakuje nr przesyłki. Co ciekawe jak wejdę w transakcje na stronie allegro etykieta jest już nadana i można ją od razu wydrukować.
Ktoś cos?

-
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
A tak w ogóle to coś się Wam sprzedaje "w miarę sensownie" na Czechy, czy tylko ja mam jakiś dziadowski asortyment dla czechów, gdzie nawet nie osiągam 1% sprzedaży do polskiego allegro?
Sprawdźcie sobie też rachunki allegro.cz bo mnie mimo wysyłki zamówień w smarcie do czech Allegro pobrało (po jakimś czasie dopiero) pełną kwotę za koszt dostawy. Sprawa jest wyjaśniania i weryfikowana.
Sprawdźcie sobie też rachunki allegro.cz bo mnie mimo wysyłki zamówień w smarcie do czech Allegro pobrało (po jakimś czasie dopiero) pełną kwotę za koszt dostawy. Sprawa jest wyjaśniania i weryfikowana.
Sprawdźcie lepiej opłaty dodatkowe, przed chwilą złożyliśmy kilkanaście reklamacji na niesłusznie naliczone opłaty dodatkowe przez dhl za nadanie przesyłki powyżej 10 kg, zawierającej wewnątrz przedmiot o wadze niespełna 1 kg