Panie Marcinie kolejny problem z DPD
Allegro pobiera dopłaty do przesyłek, gdzie nie ma podanej wagi przesyłki.
W ustawieniach DPD mamy domyślnie 2 kg
Proszę o pilne wyeliminowanie błędu.
Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
PILNE! nieprawidłowa waga przesyłek DPD
-
- Administrator
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 121 razy
- Kontakt:
Re: PILNE! nieprawidłowa waga przesyłek DPD
Sprawdziłem i jest przesyłana waga z ustawień. Proszę przesłać logi XML tak jak jest napisane w poradniku pkt. 6.
viewtopic.php?t=987

robi1976 pisze: ↑12 lut 2024, 09:27 Panie Marcinie kolejny problem z DPD
Allegro pobiera dopłaty do przesyłek, gdzie nie ma podanej wagi przesyłki.
W ustawieniach DPD mamy domyślnie 2 kg
Proszę o pilne wyeliminowanie błędu.
Zrzut ekranu 2024-02-12 092244.png
Zrzut ekranu 2024-02-12 092308.png
Zrzut ekranu 2024-02-12 092440.png
Nie wiem, czy to może nakierować, ale u nas mieliśmy ten problem z DPD, że brało wagę gabarytową z wymiarów przesyłki.
Także zweryfikujcie, jakie podajcie wymiary przesyłek, bo przez to też może być dopłata, nawet jeśli paczka jest lekka, ale wymiarowo wychodzi waga gabarytowa ponad 10kg itp.
Witam
Mam podobny problem i złożyłem reklamację. Jakiś czas temu zdarzyło mi się coś podobnego (dopłata 2200zł). Wyślijcie do dpd wiadomość pod adres 'cc@dpd.com.pl' w tytule nr paczki. Przyjdzie Wam wiadomość dotycząca wagi przesyłki odczytana z sortera. Będzie to bardzo pomocne przy składaniu reklamacji. Przepraszam przy składaniu odwołania od reklamacji.
Pozdrawiam
Mam podobny problem i złożyłem reklamację. Jakiś czas temu zdarzyło mi się coś podobnego (dopłata 2200zł). Wyślijcie do dpd wiadomość pod adres 'cc@dpd.com.pl' w tytule nr paczki. Przyjdzie Wam wiadomość dotycząca wagi przesyłki odczytana z sortera. Będzie to bardzo pomocne przy składaniu reklamacji. Przepraszam przy składaniu odwołania od reklamacji.
Pozdrawiam