Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
JOHHN8
Posty: 221
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: JOHHN8 »

Po każdym wyjściu z EU program resetuje ustawienia kolumn na liście przedmiotów....
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - wersja stabilna

Post autor: PhotoSoft »

Proszę o więcej szczegółów, ponieważ u mnie nic takiego nie występuje.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
JOHHN8
Posty: 221
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: JOHHN8 »

 Jak każdy użytkownik EU mam swoje preferencje co do kolumn i ich ustawień. Wcześniej po konfiguracji podczas zamykania programy EU zapisywał ostatnie położenie. Po instalacji .61 kolumny się nie zapisują, a dodane kolumny po ponownym uruchomieniu znikają
Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1350
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 31 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: Zildijan »

Na 2 kopii EU wybrałem 3 konta w aukcjach i trwające, po czym posortowałem kolumnę stan magazynowy.
Po tym zwróciłem uwagę, że w transakcjach sekcje się pomieszały, zmieniły swoją kolejność.
Sekcja "Nowe" była zawsze na samej górze, a teraz jest piąta od góry.
Nie wiem czy to miało jakiś wpływ, czy stało się wcześniej, ale 3.61 robi jakie bałagan :)
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: PhotoSoft »

JOHHN8 pisze: 13 lut 2024, 09:02 Po instalacji .61 kolumny się nie zapisują, a dodane kolumny po ponownym uruchomieniu znikają
A zapisują się inne ustawienia? Bo nic nie było zmieniane w kodzie odpowiedzialnym za zapis kolumn.
Zildijan pisze: 13 lut 2024, 09:07 Sekcja "Nowe" była zawsze na samej górze, a teraz jest piąta od góry.
Proszę przesłać zrzut ekranu, bo to jest aż niemożliwe. Sekcji w ogóle nie ruszałem.

U mnie takie problemy nie występują.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
JOHHN8
Posty: 221
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: JOHHN8 »

I to jest bardzo dziwne.
Wczoraj podczas próby zapisu swoich ustawień, nie zapisywały się żadne kolumny w tej kolejności w jakiej chciałem, choć próbowałem wiele razy
Dziś z rana zauważyłem że kolejność i szerokość kolumn po uruchomieniu jest zachowana, ale kolumny dodane jako nowe znikają i się nie zapisują.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: PhotoSoft »

A zapisują się inne ustawienia EU?
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
JOHHN8
Posty: 221
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: JOHHN8 »

Reszta wygląda OK.
Lista Transakcji jest zachowana bez żadnych zmian.
Tylko lista przedmiotów po instalacji.61 zresetowała się do ustawień jak po błędzie bazy, i od tej pory nie można doprowadzić do własnych stawień.
Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1350
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 31 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: Zildijan »

U mnie wyszło tak, że wróciły dawno temu usunięte sekcje.
Musiałem je usunąć ponownie, a zmiany na stałe zapisały się dopiero, gdy wyłączyłem EU.
Może u Ciebie też zapiszą się trwale ustawienia jak wyłączysz EU.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: PhotoSoft »

JOHHN8 pisze: 13 lut 2024, 10:43 Tylko lista przedmiotów po instalacji.61 zresetowała się do ustawień jak po błędzie bazy, i od tej pory nie można doprowadzić do własnych stawień.
Może Pan przesłać mi na maila plik z ustawieniami "EasyUploader.xml"? Może tak uda mi się to powtórzyć.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
JOHHN8
Posty: 221
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: JOHHN8 »

dziwna sprawa, próbowałem ponownie wywołać błędy i wieczorem było już wszystko OK... sle dziś zauważyłem inną "niepamięć".
Kolumny EU pamięta już dobrze , ale zawsze podczas zapisu/kończenia  pracy zapamiętywał także koto allegro na którym aktualnie się pracowało.
Po włączeniu lista przedmiotów ustawia się na "wszystkie"
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: PhotoSoft »

Zapis ustawień jest jeden - wszystkiego. Więc nie może jedno ustawienie się zapisywać, a inne nie.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
JOHHN8
Posty: 221
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: JOHHN8 »

i dlatego jest to dziwne i nie potrafię tego sobie wytłumaczyć
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: EasyUploader 3.61 - resetuje ustawienia kolumn

Post autor: PhotoSoft »

Bardzo dziwne. Na wszystkich stanowiskach? Może jakiś antywirus coś miesza blokując EU zapis konfiguracji?
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
ODPOWIEDZ