Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
FAKTURA VAT
POPRAWKA w [EU 3.63.3.3]
FAKTURA VAT
Klient allegro zaznacza FV np na dane:
"XYZ" Sp. z o.o.
ul. Firmowa 1
00-000 Firmowice
NIP: 1234567890
Klient nazywa się Jan Kowalski.
EU generuje dokument pobierając przy tym Imię i Nazwisko z danych kontaktowych/wysyłki i wychodzi:
"XYZ" Sp. z o.o. Jan Kowalski
ul. Firmowa 1
00-000 Firmowice
Proszę o informację jak zlikwidować ten proceder bądź poprawkę w EU gdyż generuje to nam niepotrzebne problemy z korygowaniem dokumentów.
"XYZ" Sp. z o.o.
ul. Firmowa 1
00-000 Firmowice
Klient nazywa się Jan Kowalski.
EU generuje dokument pobierając przy tym Imię i Nazwisko z danych kontaktowych/wysyłki i wychodzi:
"XYZ" Sp. z o.o. Jan Kowalski
ul. Firmowa 1
00-000 Firmowice
Proszę o informację jak zlikwidować ten proceder bądź poprawkę w EU gdyż generuje to nam niepotrzebne problemy z korygowaniem dokumentów.
-
- Administrator
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Re: FAKTURA VAT
EU nie pobiera do faktury niczego z danych kontaktowych/wysyłki.
Proszę zapoznać się ze wszystkimi punktami z tego [PORADNIKA]. Jeśli nie rozwiążą problemu to tak opisać zgłoszenie, aby można go było powtórzyć - pkt. 8.
Pobiera podczas zaznaczonej opcji w ustawieniach kontrahenta:
"Uzupełniaj podczas zapisu dane do faktury (jeśli nie podano)"
Chodzi o to aby nie pobierało tych danych (Imię i Nazwisko) jeżeli dane do FV zostały już wypełnione przez kupującego
"Uzupełniaj podczas zapisu dane do faktury (jeśli nie podano)"
Chodzi o to aby nie pobierało tych danych (Imię i Nazwisko) jeżeli dane do FV zostały już wypełnione przez kupującego
-
- Administrator
- Kontakt:
-
- Administrator
- Kontakt:
-
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Przy okazji chyba coś się zrypało.
Każdą aukcję w EU mam połączone z produktami w magazynie. Dzięki temu wystawiając FV w pozycję faktury wpisuje mi nazwę produktu z magazynu a nie tytuł aukcji. I to działało od zawsze. Natomiast dziś patrzę sobie na FV i pozycje wpisuje mi jeden produkt, tak jakbym wszystkie aukcje miał połączone z jednym produktem.
Gdzie szukać problemu?
Każdą aukcję w EU mam połączone z produktami w magazynie. Dzięki temu wystawiając FV w pozycję faktury wpisuje mi nazwę produktu z magazynu a nie tytuł aukcji. I to działało od zawsze. Natomiast dziś patrzę sobie na FV i pozycje wpisuje mi jeden produkt, tak jakbym wszystkie aukcje miał połączone z jednym produktem.
Gdzie szukać problemu?
-
- Administrator
- Kontakt:
Proszę sprawdzić kody w transakcji. Wygląda na to, że są takie same dla obu zakupów.
-
- Administrator
- Kontakt:
Nie mogę tego powtórzyć. Proszę zapoznać się ze wszystkimi punktami z tego [PORADNIKA]. Jeśli nie rozwiążą problemu to tak opisać zgłoszenie, aby można go było powtórzyć - pkt. 8.
Przyda się też szablon wydruku.
Przyda się też szablon wydruku.