Jeżeli są osoby, które ją popierają, lub są przeciwni, bardzo proszę o pozostawienie komentarza, co finalnie przedstawię do allegro, aby wesprzeć moją sugestię. Panie Marcinie, jeżeli mógłby Pan dodać głosowanie, to byłoby bardziej przejrzyście

TREŚĆ SUGESTII
Pracowałem nad poprawianiem błędów w katalogu Allegro, które zostały wprowadzone przez innych użytkowników. Problem polega na tym, że użytkownicy dodają wiele różnych kodów EAN do jednego produktu w katalogu. Powoduje to sytuację, w której jeden wpis w katalogu odpowiada wielu produktom o różnych parametrach – na przykład obrusom o tych samych wymiarach, ale różnych kształtach (owalnym i prostokątnym).
Umożliwienie dodawania wielu kodów EAN do jednego produktu jest niezgodne z regulaminem Allegro, który dopuszcza maksymalnie dwie oferty powiązane z tym samym produktem katalogowym. W praktyce wygląda to tak, że jeśli sprzedający posiada sześć różnych produktów, każdy z unikatowym kodem EAN, ale wszystkie te EAN-y zostały przypisane do jednego wpisu w katalogu Allegro, to system pozwala mu wystawić tylko dwie oferty, a pozostałe są automatycznie blokowane, zakończone lub nie mogą zostać wystawione.
Kod EAN oznacza unikatowy produkt – zgodnie z globalnym standardem nie może istnieć produkt posiadający więcej niż jeden kod EAN. Umożliwienie dodawania wielu EAN-ów do jednego wpisu w katalogu jest sprzeczne z tą logiką i prowadzi do licznych problemów dla sprzedających.
Aby katalog Allegro był zgodny zarówno z zasadą unikatowości produktu, jak i regulaminem platformy, proszę o wprowadzenie ograniczenia, które pozwoli przypisać do jednego produktu maksymalnie jeden kod EAN.
Po dzisiejszej pracy nad poprawkami w katalogu jestem tak zmęczony, że nie mam już siły zajmować się kolejnymi błędami w moich ofertach. System zakończył wiele moich ofert właśnie przez błędy użytkowników, którzy dodali nadmiarowe EAN-y, aby szybko wystawić swoje produkty. Teraz ponoszę konsekwencje ich działań.
Podsumowując, dla zapewnienia unikatowości produktów w katalogu Allegro i uniknięcia kolejnych problemów, proszę o przekazanie tej sugestii do odpowiedniego działu i rozważenie wprowadzenia stosownych zmian.