chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy zanim zmigruje aktualny system na easyuploader.
1. Operuje dwoma firmami z dwoma nipami. Mam jeden serwer w sieci LAN oraz 3 stanowiska do pakowania zamówień. Każda firma ma swoją drukarkę fiskalną.
2. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość operowania dwoma firmami na jednym koncie (bez przełączania etc.) tak by wszystkie zamówienia z obu firm były dostępne w jednym widoku. Proste faktury oraz paragony mają być generowane w oparciu o to z jakiego konta Allegro są zamówienia (automatyczne akcje).
3. Aktualnie jestem na Baselinkerze, jednak chciałbym system lokalny. Zależy mi na tym by funkcjonalność była podobna z tą różnicą, że serwer i dane będą przechowywane na lokalnym serwerze. Automatyczne akcje muszą być możliwe do zdefiniowania dla każdego konta Allegro oraz stanowiska (by można było z poziomu jednego stanowiska wygenerować paragony/faktury/etykiety zarówno dla firmy1 oraz firmy2, uzywając drukarki termicznej z tego stanowiska a paragon z właściwej drukarki fiskalnej dla danej firmy).
4. Dodatkowo chciałbym wiedzieć (zakładając, że powyższe jest możliwe ) czy mogę utworzyć subkonta z ograniczonymi możliwościami dla każdego z tych stanowisk pakowniczych w ramach jednego programu, który będzie miał jednocześnie dwie firmy.
5. Czy jest możliwość wgrywania zmiennych do szablonów z excela, wraz z cenami zakupu, sprzedaży, kodami produktów z hurtowni wraz z ich cenami z każdej z hurtowni.
Ksiegowemu daje JPK_FA z obu firm oraz wyciągi miesięczne z kas fiskalnych, więc nie potrzebuję wyłuzdanych programów księgowych. Baza danych produktów lokalnie, program z dwoma firmami jednocześnie z subkontami, wszystko operowane przez serwer główny, połączony w sieci LAN że wszystkimi stanowiskami.
Straciłem już dwa dni na SelloNX, które jak się okazuje, nie ma możliwości połączenia dwóch firm w jedno konto bez przełączania, pomijając fakt tego że Subiekt Nexo także nie daje możliwości posiadania jednej bazy danych produktów dla dwóch nipów.
Operuje 6tyś. aukcji na Allegro na 3 kontach (2+1), jednak już mam w przygotowaniu kolejne 26tysięcy i zanim kliknę zielony przycisk

Będę wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam,
Aleksander