Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Problem z paragonami do faktur bez NIP
-
piterz1991
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Problem z paragonami do faktur bez NIP
Cześć, ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem z niewystawianiem paragonów do faktur bez NIP? W mojej firmie zdarza się to nagminnie, miesięcznie jest zawsze parę gdzie ktoś przeoczy wystawienie paragonu do zakupu na fakturę na osobę fizyczną, mam spięty easyuploader w fakturowania, może jest jakiś automatyczna konfiguracja by drukowało paragon w momencie wystawienia fv bez NIP lub jakiś komunikat przypominający o wydrukowaniu paragonu?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
-
EasyUploader
- Administrator
- Podziękował: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
- Kontakt:
Re: Problem z paragonami do faktur bez NIP
Witam,
nie ma takiej możliwości. Tylko po co do faktury wystawiać potem jeszcze paragon?
nie ma takiej możliwości. Tylko po co do faktury wystawiać potem jeszcze paragon?
-
KD9
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
- Kontakt:
Taki jest obowiązek, jak się ma kasę/drukarkę fiskalną.
- Za ten post autor KD9 otrzymał podziękowanie:
- EasyUploader (23 lut 2026, 12:24)
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
-
user202301
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
To są takie obwarowania, że lepiej puszczać przez kasę/drukarkę. Klient nie poda np. nr. zamówienia, adresu, wymaganych danych, nie można przypisać jednoznacznie przelewu - problem gwarantowany. Czasami się zdarzy, że opłącone zostanie przez inną osobę (bo ludzie płacą za innych ) i trzeba dokumentację prowadzić, często nie do wybrnięcia. Może też ktoś przyjąć wpłatę blikem od przestępcy - problem. Lepiej dla spokoju fiskalizować. Są US co to tolerują mniej lub bardziej, ale dobry księgowy powie, że jednak dla spokoju lepiej przez kasę/drukarkę.
Są branże które obligatoryjnie muszą przepuszczać przez kasę/drukarkę i tutaj nie ma wyboru, musi być i koniec.
-
piterz1991
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Nie ma takiego wymogu jednak ja zdecydowałem się od początku prowadzić ewidencje na drukarce fiskalnej, jeśli przyszłoby Ci do głowy żeby w jakiś sposób rozwiązać mój problem z fakturami bez NIP przy jakichś aktualizacjach to będe zobowiązany.
Może ktoś również ma takie problemy.
Pozdrawiam
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Zapomniałem o funkcji Pakuj
viewtopic.php?t=3020
Poniższa konfiguracja powinna zadziałać zgodnie z oczekiwaniami: