Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[WAŻNE] Magazyn - likwidacja wymogu powiązania aukcji z produktem

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje na temat nowych wersji EU. Na tym forum również możesz zgłaszać sugestie oraz uwagi dotyczące nowych funkcji.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.

Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco. Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy
Kontakt:

[WAŻNE] Magazyn - likwidacja wymogu powiązania aukcji z produktem

Post autor: EasyUploader »

Witam,
idąc za ciosem pomyślałem jeszcze, że znacznym uproszczeniem obsługi EU byłaby likwidacja wymogu powiązania aukcji z produktem.

Obrazek

Teraz jest to niezbędne do tego, aby prawidłowo były synchronizowane stany na aukcjach pomiędzy różnymi kontami.

A można by się ograniczyć do bazowania tylko na podstawie kodu, czyli jeśli w aukcji wpiszemy kod "ABC" i w magazynie będzie produkt z takim samym kodem, wówczas synchronizacja będzie już działać bez żadnej dodatkowej konfiguracji.

Czy to dobry pomysł? :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
Kontakt:

Re: [WAŻNE] Magazyn - likwidacja wymogu powiązania aukcji z produktem

Post autor: KD9 »

Proszę tego nie usuwać. Już nieraz wyłapałem dzięki temu, że miałem podpięty błędny produkt, bo źle był wprowadzony KOD (najczęściej niepoprawiony po skopiowaniu oferty) i tym samym inną ilość w sprzedaży. Wtedy poprawiam KOD, kasuję przypisanie produktu, zapisuję i już jest poprawnie.
Za ten post autor KD9 otrzymał podziękowanie:
JOHHN8 (08 mar 2026, 22:47)
JOHHN8
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: JOHHN8 »

Też jestem przeciw, niech ta opcja zostaje. Jest to dodatkowy bufor "bezpieczeństwa" jak wspomniał KD9. Może i byłoby znacznym uproszczeniem obsługi EU, ale czasami zgodność towaru i dobra weryfikacja wymaga zwiększonej pracy. "Nowi" pewnie by byli wdzięczni, jednak ja jako 15-letni użytkownik EU uważam że ta opcja pilnuje porządku w danych magazynu, zwłaszcza jak się ma setki tys. aukcji
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy
Kontakt:

Post autor: EasyUploader »

Przyjmuję do wiadomości te argumenty i opcja wymogu powiązania z magazynem zostaje :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
ODPOWIEDZ