Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Zmiana nazwy folderu Archiwum popsuła wyszukiwanie

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
p-h-u-adamus
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Zmiana nazwy folderu Archiwum popsuła wyszukiwanie

Post autor: p-h-u-adamus »

:idea: Proszę zapoznać się z podwieszonym poradnikiem Jak prawidłowo zgłosić problem? i doprecyzować zgłoszenie.

Jeśli poradnik nie rozwiązał Twojego problemu, wówczas podaj wymagane informacje:

1. Czy pobrano z serwera aktualny instalator i przeinstalowano EU? tak
2. Czy została wykonana aktualizacja komponentów Allegro? tak
3. Czy problem występuje w trybie awaryjnym? tak
4. Z której wersji Windowsa korzystasz? 10
5. Opisz poniżej dokładnie problem zgodnie z pkt. 8.2 oraz 8.3 poradnika:

Z rozpędu zmieniłem nazwę folderu Archiwum i teraz nie działa możliwość wyszukiwania zamówień poprzez Listę transakcji (pokazuje ona 0 transakcji). Wyszukiwanie wewnątrz konkretnych folderów działa prawidłowo. Nie korzystamy z Archiwum wbudowanego w EU, tylko mamy osobne własne foldery do zarchiwizowanych zamówień. Wiem że w instrukcji jest informacja że nie można zmieniać/usuwać tego folderu. Czy jest możliwość przywrócenia funkcjonalności wyszukiwania wszystkich folderów poprzez Listę transakcji pomimo uszkodzenia folderu Archiwum, lub czy jest możliwość przywrócenia funkcjonalności tego folderu?
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy
Kontakt:

Re: Zmiana nazwy folderu Archiwum popsuła wyszukiwanie

Post autor: EasyUploader »

Jak udało się wam zmienić nazwę sekcji "Archiwum", skoro taka możliwość jest zablokowana? :shock:
Pozdrawiam, Marcin
kontakt.photosoft(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
p-h-u-adamus

Opcja była normalnie dostępna. Podczas edycji sekcji zaznaczyłem ją w celu przeniesienia i zauważyłem że jest możliwość zmiany nazwy (nie zwróciłem uwagi czy przed przeniesieniem folderu była taka opcja) więc zmieniłem nazwę (nie znam instrukcji na pamięć i zapomniałem że jest to niedozwolone) co doprowadziło do popsucia wyszukiwarki. Zmiana była dokonana na wersji 3.69.3.2 - po pojawieniu się problemu zaktualizowaliśmy program do najnowszej wersji 3.70.4.5 z nadzieją że wyszukiwarka zacznie znów działać, lub podczas weryfikacji bazy danych folder zostanie przywrócony, lecz nie dało to żadnego efektu.
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy
Kontakt:

Post autor: EasyUploader »

Jakbym nie klikał to opcja zmiany jest zablokowana...

Proszę nacisnąć CTRL+F1 i wykonać:

Kod: Zaznacz cały

UPDATE TRANS_SEKCJE SET sekcja='Archiwum' WHERE sekcja='tu wpisać zmienioną nazwę'
Potem ponownie uruchomić EU.
Pozdrawiam, Marcin
kontakt.photosoft(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
p-h-u-adamus

Zmiana nazwy się udała - "Archiwum" wróciło do działania i wyszukiwarka znów działa prawidłowo. 
ODPOWIEDZ