Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
RegDos
Posty: 147
Rejestracja: 10 paź 2017, 15:23
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: RegDos »

Witam,
w związku z lawinowym wzrostem zamówień z FV o małych wartościach chcemy zamiast FV drukować tzw faktury uproszczone czyli paragony z Nipen (pozwala na to ustawodawca przy wartościach do 450zł)
Nasza drukarka fiskalna to ogarnia i EU też.
Jednak moim zdanie będzie występował problem, gdy klienci zagubią taki paragon. Jak zagubią FV to nie ma problemy by im podesłać ponownie kopię/duplikat.
Drukarka fiskalna ma opcję tzw. wydruku kopii elektronicznej, jednak zawężenie wydruku jest następujące: najpierw wybieram datę od/do a potem numer paragonu też od/do.
I tu pojawia się problem, bo tego numeru przecież nie będę znał, bo paragon zaginął. Mogę ewentualnie zrobić wydruk z całego dnia, ale to mija się z celem.
I tu pytanie do Pana Marcina.
Czy EU przechowuje/zapisuje gdzieś numer paragonu do transakcji ?

Pozdrawiam
Radek
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: PhotoSoft »

Witam,
nie zapisuje.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1700
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: rafalleczek »

Witam. Jaką masz drukarkę ? Bo np Novitus ma opcję wyszukiwania dodatkowo po tekście czyli na paragonie masz nazwę towaru to jak go wpiszę to wyszukują się tylko paragony z tym towarem. U mnie dziennie nie sprzedają się duże ilości tego samego towaru więc nie ma problemu żeby przejrzeć paragony i wybrać właściwy. U Ciebie nie ma takiej opcji? No chyba że dziennie sprzedajesz kilkadziesiąt lub kilkaset szt tego samego towaru to wiadomo wtedy już sporo szukania.

Pozdrawiam
RZ
JFM
Posty: 20
Rejestracja: 07 paź 2023, 17:10
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: JFM »

witam, jak można przenieść numerację zamówienia ID na paragon, tak, żeby można przypisać paragon do konkretnego zamówienia , ma to ułatwić późniejszą identyfikację zwrotu żeby odszukać zamówienie.

 
PhotoSoft
Administrator
Posty: 6935
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Kontakt:

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: PhotoSoft »

Witam,
już wam napisałem, że trzeba ustawić protokół POSNET. Jest to też napisane w instrukcji.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
JFM
Posty: 20
Rejestracja: 07 paź 2023, 17:10
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: JFM »

tak wygląda połaczneie po protokole POSNET : 

Paragony.Test
EasyUploader.Core.EuException: Błąd połączenia z drukarką:
14 - POSNET_STATUS_SETUP_INVALIDBAUD Błędne parametry portu - baudrate
   w EasyUploader.Features.DrukarkiFiskalne.PosnetService.InicjalizacjaPolaczenia()
   w EasyUploader.Features.DrukarkiFiskalne.DrukarkiFiskalneObsluga.TestPolaczenia()
JFM
Posty: 20
Rejestracja: 07 paź 2023, 17:10
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: JFM »

Thermal jest ok i drukuje test i drukuje paragony z zamówień ale nie ma ID na paragonie . 

Jak to zrobić ? 
JFM
Posty: 20
Rejestracja: 07 paź 2023, 17:10
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Numer paragonu - czy EU go gdzieś przechowuje

Post autor: JFM »

rafalleczek pisze: 30 mar 2023, 21:00 Witam. Jaką masz drukarkę ? Bo np Novitus ma opcję wyszukiwania dodatkowo po tekście czyli na paragonie masz nazwę towaru to jak go wpiszę to wyszukują się tylko paragony z tym towarem. U mnie dziennie nie sprzedają się duże ilości tego samego towaru więc nie ma problemu żeby przejrzeć paragony i wybrać właściwy. U Ciebie nie ma takiej opcji? No chyba że dziennie sprzedajesz kilkadziesiąt lub kilkaset szt tego samego towaru to wiadomo wtedy już sporo szukania.

Pozdrawiam

mamy 500 zamówień na dzień i inaczej niż bez ID zamówienia nie ma opcji zeby to identyfikować
ODPOWIEDZ