Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Masowy wydruk inpost z kodami kreskowymi

Jeśli Twój temat nie kwalifikuje się do żadnej z powyższych kategorii, wówczas możesz założyć go tutaj. Dział ten służy również do kontaktu z pozostałymi użytkownikami. Nie zgłaszaj tutaj problemów dotyczących EU!
hermankoszalek
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Masowy wydruk inpost z kodami kreskowymi

Post autor: hermankoszalek »

Witam. Nie wiem czy dobrze się wyrażę ale czy jest możliwość zrobienia lub wdrożenia wydruku A4 z listą kodów kreskowych przesyłek nadawanych w inpost. Obrazowo. Przyjeżdża kurier Inpost po odbiór paczek. Zamiast skanować i przewalać każdą paczkę drukujemy mu listę kodów kreskowych z dnia nadania. On skanuje ww listę z kartki A4 a paczki zostają wrzucone na auto bez skanowania każdej z kolei. Rozwiązanie przyspiesza nadawanie przy dużej ilości małych przesyłek (gab A i B). Da się zrobić coś takiego ?
PhotoSoft
Administrator
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Kontakt:

Re: Masowy wydruk inpost z kodami kreskowymi

Post autor: PhotoSoft »

Witam,
nie ma kodów na protokole odbioru? Jeśli nie, to proszę to zgłosić inpostowi.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
angela
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: angela »

hermankoszalek pisze: 26 kwie 2024, 20:25 Witam. Nie wiem czy dobrze się wyrażę ale czy jest możliwość zrobienia lub wdrożenia wydruku A4 z listą kodów kreskowych przesyłek nadawanych w inpost. Obrazowo. Przyjeżdża kurier Inpost po odbiór paczek. Zamiast skanować i przewalać każdą paczkę drukujemy mu listę kodów kreskowych z dnia nadania. On skanuje ww listę z kartki A4 a paczki zostają wrzucone na auto bez skanowania każdej z kolei. Rozwiązanie przyspiesza nadawanie przy dużej ilości małych przesyłek (gab A i B). Da się zrobić coś takiego ?

Udało Ci się może wymyślić jakiś sposób? Właśnie szukam takiego rozwiązania na sezon.
hermankoszalek
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: hermankoszalek »

Niestety nie. Tylko w Marcinie nadzieja. Ja to widzę tak. Zaznaczam wybrane przesyłki. Wrzucam wskazany szablon wydruku a4 i drukują sie same kody kreskowe na A4 np w 3 kolumnach
Za ten post autor hermankoszalek otrzymał podziękowanie:
angela (14 lis 2024, 18:15)
angela

hermankoszalek pisze: 14 lis 2024, 16:00 Niestety nie. Tylko w Marcinie nadzieja. Ja to widzę tak. Zaznaczam wybrane przesyłki. Wrzucam wskazany szablon wydruku a4 i drukują sie same kody kreskowe na A4 np w 3 kolumnach
Na inną zmianę, którą proponowałam przeszło rok temu czekam do dziś, więc to raczej nierealne. Trzeba szukać sposobów autorskich :D
edit: dzięki za info!

Hunter209
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Hunter209 »

Ja się pytam który kurier na to pójdzie? Może jakiś naiwny do czasu aż ilość kodów z kartki nie będzie odpowiadała ilości zabranych paczek, bo np gdzieś po drodze mały list wypadnie i zostanie wam na magazynie. Kurier z kartki zeskanuje a paczka na oddział nie trafi. Oj takich naiwnych to chyba nie ma.

A jak już chcecie to wcielić w życie to można skorzystać z generatorów online kodów kreskowych lub kodów QR. Ściągacie listę przesyłek z MP, albo z EU, wrzucacie w generator i już macie kody kreskowe/qr. Generatorów w necie jest od groma.
Jeszcze mniej roboty, to mozna mu wydrukować całe etykiety np 12szt na A4 i sobie je złapie skanerem.
angela

Cenie dobre relacje z kurierami. Mi sam zaproponował to rozwiązanie. Szkoda tylko, ze ani przewoźnicy, ani programy do obsługi masowej nie mają tej opcji kodów. Wiadomo, że po drodze, ręcznie, da się, ale masa pracy.... Może jednak ktoś coś ogarnie zintegrowanego. Na miesiąc, czy dwa nawet bym się połaszczyła na jakiś rozsądny abonament, żeby tego samodzielnie w plikach nie kopiować.... 
PhotoSoft
Administrator
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Kontakt:

Post autor: PhotoSoft »

Dopytajcie jakie kodowanie stosuje InPost i możecie sami spróbować wygenerować kody :arrow: viewtopic.php?t=1347
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
ODPOWIEDZ