Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Masowy wydruk inpost z kodami kreskowymi
-
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Masowy wydruk inpost z kodami kreskowymi
Witam. Nie wiem czy dobrze się wyrażę ale czy jest możliwość zrobienia lub wdrożenia wydruku A4 z listą kodów kreskowych przesyłek nadawanych w inpost. Obrazowo. Przyjeżdża kurier Inpost po odbiór paczek. Zamiast skanować i przewalać każdą paczkę drukujemy mu listę kodów kreskowych z dnia nadania. On skanuje ww listę z kartki A4 a paczki zostają wrzucone na auto bez skanowania każdej z kolei. Rozwiązanie przyspiesza nadawanie przy dużej ilości małych przesyłek (gab A i B). Da się zrobić coś takiego ?
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Re: Masowy wydruk inpost z kodami kreskowymi
Witam,
nie ma kodów na protokole odbioru? Jeśli nie, to proszę to zgłosić inpostowi.
nie ma kodów na protokole odbioru? Jeśli nie, to proszę to zgłosić inpostowi.
hermankoszalek pisze: ↑26 kwie 2024, 20:25 Witam. Nie wiem czy dobrze się wyrażę ale czy jest możliwość zrobienia lub wdrożenia wydruku A4 z listą kodów kreskowych przesyłek nadawanych w inpost. Obrazowo. Przyjeżdża kurier Inpost po odbiór paczek. Zamiast skanować i przewalać każdą paczkę drukujemy mu listę kodów kreskowych z dnia nadania. On skanuje ww listę z kartki A4 a paczki zostają wrzucone na auto bez skanowania każdej z kolei. Rozwiązanie przyspiesza nadawanie przy dużej ilości małych przesyłek (gab A i B). Da się zrobić coś takiego ?
Udało Ci się może wymyślić jakiś sposób? Właśnie szukam takiego rozwiązania na sezon.
-
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Niestety nie. Tylko w Marcinie nadzieja. Ja to widzę tak. Zaznaczam wybrane przesyłki. Wrzucam wskazany szablon wydruku a4 i drukują sie same kody kreskowe na A4 np w 3 kolumnach
- Za ten post autor hermankoszalek otrzymał podziękowanie:
- angela (14 lis 2024, 18:15)
Na inną zmianę, którą proponowałam przeszło rok temu czekam do dziś, więc to raczej nierealne. Trzeba szukać sposobów autorskichhermankoszalek pisze: ↑14 lis 2024, 16:00 Niestety nie. Tylko w Marcinie nadzieja. Ja to widzę tak. Zaznaczam wybrane przesyłki. Wrzucam wskazany szablon wydruku a4 i drukują sie same kody kreskowe na A4 np w 3 kolumnach
edit: dzięki za info!
-
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja się pytam który kurier na to pójdzie? Może jakiś naiwny do czasu aż ilość kodów z kartki nie będzie odpowiadała ilości zabranych paczek, bo np gdzieś po drodze mały list wypadnie i zostanie wam na magazynie. Kurier z kartki zeskanuje a paczka na oddział nie trafi. Oj takich naiwnych to chyba nie ma.
A jak już chcecie to wcielić w życie to można skorzystać z generatorów online kodów kreskowych lub kodów QR. Ściągacie listę przesyłek z MP, albo z EU, wrzucacie w generator i już macie kody kreskowe/qr. Generatorów w necie jest od groma.
Jeszcze mniej roboty, to mozna mu wydrukować całe etykiety np 12szt na A4 i sobie je złapie skanerem.
A jak już chcecie to wcielić w życie to można skorzystać z generatorów online kodów kreskowych lub kodów QR. Ściągacie listę przesyłek z MP, albo z EU, wrzucacie w generator i już macie kody kreskowe/qr. Generatorów w necie jest od groma.
Jeszcze mniej roboty, to mozna mu wydrukować całe etykiety np 12szt na A4 i sobie je złapie skanerem.
Cenie dobre relacje z kurierami. Mi sam zaproponował to rozwiązanie. Szkoda tylko, ze ani przewoźnicy, ani programy do obsługi masowej nie mają tej opcji kodów. Wiadomo, że po drodze, ręcznie, da się, ale masa pracy.... Może jednak ktoś coś ogarnie zintegrowanego. Na miesiąc, czy dwa nawet bym się połaszczyła na jakiś rozsądny abonament, żeby tego samodzielnie w plikach nie kopiować....
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Dopytajcie jakie kodowanie stosuje InPost i możecie sami spróbować wygenerować kody viewtopic.php?t=1347