Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Dokument zwrotu generowany z EU
-
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Dokument zwrotu generowany z EU
Odświeżę nieco temat. Może ktoś stworzył coś fajnego od czasu utworzenia posta?
Może chociaż wiecie jakie dane muszą być na liści "zgodnie z prawem"?
Dalej nie mogę się zebrać do tego i robię to w excelu ale nawet nie wiem czy poprawnie.. :/
Może chociaż wiecie jakie dane muszą być na liści "zgodnie z prawem"?
Dalej nie mogę się zebrać do tego i robię to w excelu ale nawet nie wiem czy poprawnie.. :/
-
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
skleciłem coś na wzór Allegrowego
- Załączniki
-
- Zwrot konsumencki.rtf
- (511.71 KiB) Pobrany 1 raz
- Za ten post autor robi1976 otrzymał podziękowanie:
- EasyUploader (17 lut 2025, 11:16)
-
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Takie zestawienie potrzebne jest Ci do...?
dopytuję bo brak szczegółów
dopytuję bo brak szczegółów
-
Ja to robie troche na piechotę niestety:
z allego pobieram plik xlsx z wszystkimi zwrotami dla danego miesiąca, kopiuje do exela, zaznaczam których operacji nie liczyć (zwroty przed wysłaniem, faktury korygujące, dopisuje ręcznie odstąpienia ze sklepu i gotowe
Przy okazji wychodzi czy zwrot faktycznie wyszedł (na allegro, bo czasem zdarza sie że nie kliknę)
Prymitywne ale nie wiem jak lepiej
z allego pobieram plik xlsx z wszystkimi zwrotami dla danego miesiąca, kopiuje do exela, zaznaczam których operacji nie liczyć (zwroty przed wysłaniem, faktury korygujące, dopisuje ręcznie odstąpienia ze sklepu i gotowe
Przy okazji wychodzi czy zwrot faktycznie wyszedł (na allegro, bo czasem zdarza sie że nie kliknę)
Prymitywne ale nie wiem jak lepiej
-
W eu nie masz identyfikatora zwrotu płatności który wykonuje allegro. Co prawda pozatym identyfikatorem to nie ma "dowodu" zwrotu środków. Zastanawiam się co przy jakiejś kontroli.
W ogóle to jakiś elektroniczny system bu sie przydał do bezpapierowego przechowywania dokumentacji ze zwrotami. Zaczyna rosnąć sterta odstąpien od umowy.
W ogóle to jakiś elektroniczny system bu sie przydał do bezpapierowego przechowywania dokumentacji ze zwrotami. Zaczyna rosnąć sterta odstąpien od umowy.
-
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
A ja, jako że muszę mieć papierki (sprzedaż stacjonarna), to pod korektę podpinam wydruk z Allegro (Zwróciłeś wpłatę kupującemu).