Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
KODY EAN
KODY EAN
Witam wszystkich,
Mam problem ze skanowaniem produktów.
Program EU wybrałem ze względu na możliwość korzystania z funkcji asystenta pakowania.
Na Allegro sprzedaje dwa te same produkty ale pod innym ean.
Podczas skanowania produktu asystent pakowania wyświetla mi błąd ponieważ kod który skanuje nie jest tym kodem który został pobrany z aukcji.
Czy jest taka możliwość aby dwa różne produkty były pod tym samym kodem EAN?
Szukałem odpowiedzi naprawdę bardzo długo i niestety nic nie znalazłem dlatego postanowiłem napisać.
Pozdrawiam wszystkich,
Paweł
Mam problem ze skanowaniem produktów.
Program EU wybrałem ze względu na możliwość korzystania z funkcji asystenta pakowania.
Na Allegro sprzedaje dwa te same produkty ale pod innym ean.
Podczas skanowania produktu asystent pakowania wyświetla mi błąd ponieważ kod który skanuje nie jest tym kodem który został pobrany z aukcji.
Czy jest taka możliwość aby dwa różne produkty były pod tym samym kodem EAN?
Szukałem odpowiedzi naprawdę bardzo długo i niestety nic nie znalazłem dlatego postanowiłem napisać.
Pozdrawiam wszystkich,
Paweł
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Re: KODY EAN
Witam,
proszę zapoznać się ze wszystkimi punktami z tego [PORADNIKA]. Jeśli nie rozwiążą problemu to tak opisać zgłoszenie, aby można go było powtórzyć - pkt. 8.
proszę zapoznać się ze wszystkimi punktami z tego [PORADNIKA]. Jeśli nie rozwiążą problemu to tak opisać zgłoszenie, aby można go było powtórzyć - pkt. 8.
8.1. OBOWIĄZKOWO wklej do zgłoszenia odpowiedzi na poniższe pytania, które przyspieszą analizę:
Opis problemu: Mam dwa produkty na Allegro (A i B) z różnymi kodami EAN. W rzeczywistości są to te same produkty ale po prostu nadałem im różne kody EAN w celu wystawienia dwóch różnych aukcji.
Produkty A i B mam na magazynie (jest to jeden produkt) ale są nadrukowane na nich różne kody EAN (w 95% jest to kod produktu "A").
Podczas pakowania zamówień z asystentem pakowania czasami pobierze się zamówienie na produkt "B". Kiedy skanuje produkt wyskakuje mi komunikat że nie ma takiego produktu na liście zamówień co jest prawdą bo jest to inny kod EAN (skanuje kod produktu "A").
W jaki sposób mogę połączyć te dwa produkty o różnym EAN? Próbowałem chyba już wszystkiego.
- Czy pobrano z serwera aktualny instalator i przeinstalowano EU?
TAK
- Czy została wykonana aktualizacja komponentów Allegro?
TAK
- Czy problem występuje w trybie awaryjnym?
TAK
- Z jakiego systemu korzystasz (numer i wersja 32/64bit)?
64bit
Opis problemu: Mam dwa produkty na Allegro (A i B) z różnymi kodami EAN. W rzeczywistości są to te same produkty ale po prostu nadałem im różne kody EAN w celu wystawienia dwóch różnych aukcji.
Produkty A i B mam na magazynie (jest to jeden produkt) ale są nadrukowane na nich różne kody EAN (w 95% jest to kod produktu "A").
Podczas pakowania zamówień z asystentem pakowania czasami pobierze się zamówienie na produkt "B". Kiedy skanuje produkt wyskakuje mi komunikat że nie ma takiego produktu na liście zamówień co jest prawdą bo jest to inny kod EAN (skanuje kod produktu "A").
W jaki sposób mogę połączyć te dwa produkty o różnym EAN? Próbowałem chyba już wszystkiego.
-
- Administrator
- Kontakt:
-
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
- Kontakt:
A nie działa poprzez KOD/SYGNATURA? Ja akurat mam kilkadziesiąt ofert wystawionych w 2 różnych kategoriach z 2 różnymi EAN-ami allegrowymi, ale w ofercie w EU oraz w magazynie jest ten sam kod/sygnatura i nie ma problemów - w karcie transakcji korzystam z kolumny KOD zamiast EAN. Fakt, że nie korzystam na razie z asystenta, ale go testowałem i za parę miesięcy mam zamiar się na niego przesiąść.Produkty A i B mam na magazynie (jest to jeden produkt)
Dziękuję za odpowiedź.
No dobrze, a czy nie można zrobić takiej opcji że jeżeli produkt "A" ma kod EAN11111 a druki produkt "B" ma kod EAN22222 to czy nie można dodać dodatkowego pola w które wkleję drugi kod EAN22222 i dzięki temu niezależnie od tego który kod zeskanuje czy EAN11111 czy EAN22222 to asystent pakowania pokaże że dobrze spakowałem?
Jest to naprawdę bardzo irytujące podczas pakowania ponieważ biorę dobry produkt a akurat na tym opakowaniu jest inny kod EAN (zamówienie na kod "A" a ja biorę EAN dla kodu "B"), jeżeli byłaby opcja dodania drugiego kodu do produktu to rozwiązałoby to mój problem.
Czy jest taka opcja aby to zmienić w programie?
No dobrze, a czy nie można zrobić takiej opcji że jeżeli produkt "A" ma kod EAN11111 a druki produkt "B" ma kod EAN22222 to czy nie można dodać dodatkowego pola w które wkleję drugi kod EAN22222 i dzięki temu niezależnie od tego który kod zeskanuje czy EAN11111 czy EAN22222 to asystent pakowania pokaże że dobrze spakowałem?
Jest to naprawdę bardzo irytujące podczas pakowania ponieważ biorę dobry produkt a akurat na tym opakowaniu jest inny kod EAN (zamówienie na kod "A" a ja biorę EAN dla kodu "B"), jeżeli byłaby opcja dodania drugiego kodu do produktu to rozwiązałoby to mój problem.
Czy jest taka opcja aby to zmienić w programie?
-
- Administrator
- Kontakt:
Niestety nie wiem, uczę się dopiero dlatego postanowiłem skorzystać z forum.
Możliwość dodania drugiego kodu do jednego produktu rozwiązałoby całkowicie mój problem.
Myślałem nawet nad podłączeniem do własnego serwera API Allegro które pobierałoby zamówienie i pod jeden kod EAN podstawiałoby drugi ale niestety sporo przy tym pracy.
Niestety robię bardzo dużo pomyłek podczas pakowania i skorzystanie z asystenta pakowania w EU byłoby super.
Chciałem mieć wszystko w jednym miejscu , nadać paczki, sprawdzić poprawność zamówienia a tak to latałbym ze swojej strony (własny asystent pakowania) na Allegro żeby nadać paczkę itd.
Jeżeli nie ma takiej opcji to szkoda, warto było chociaż zapytać.
Pozdrawiam serdecznie,
Paweł
-
- Kontakt:
Niestety, można. W książkach im wyklarowałem, że jak już wprowadzili nr wydania (nie wiem, po co to komu), to nie powinni dopuszczać kilku kodów i w tej kategorii właściwie już nie spotykam podwójnych, ale w papierniczych, to nawet ze 3, 4 bywają.A można na Allegro podać dwa EANy do jednego produktu?
-
- Administrator
- Kontakt:
Dobrze wiedzieć
Proszę to sprawdzić. Wtedy dodam poprawkę do EU pobierającą z Allegro dwa EANy.
-
- Kontakt:
Przykładowo
Czy będzie dużym problemem dodać pole w które sam wpisałbym drugi kod EAN?
Mam ten sam produkt z dwoma EANami.
Dzięki wolnemu polu mógłbym bez problemu korzystać z Asystenta Pakowania.
Czy jest to jakoś zabronione w regulaminie?
Nie rozumiem dlaczego nie można dodać drugiego wolnego pola, bez sensu bo w takiej sytuacji jak ja jest sporo ludzi którzy również nie potrafią rozwiązać problemu a tu wystarczyłoby tylko to.
Ewentualnie jeżeli w "Kod producenta/sygnatura" wpisałbym drugi kod to nie byłoby dobrze gdyby asystent pakowania zaczytywał numer z tego pola?
To byłoby już chyba najlepsze i najszybsze rozwiązanie - zaczytywanie numeru z sygnatury/kodu producenta.
Bardzo proszę o tym pomyśleć.
Mam ten sam produkt z dwoma EANami.
Dzięki wolnemu polu mógłbym bez problemu korzystać z Asystenta Pakowania.
Czy jest to jakoś zabronione w regulaminie?
Nie rozumiem dlaczego nie można dodać drugiego wolnego pola, bez sensu bo w takiej sytuacji jak ja jest sporo ludzi którzy również nie potrafią rozwiązać problemu a tu wystarczyłoby tylko to.
Ewentualnie jeżeli w "Kod producenta/sygnatura" wpisałbym drugi kod to nie byłoby dobrze gdyby asystent pakowania zaczytywał numer z tego pola?
To byłoby już chyba najlepsze i najszybsze rozwiązanie - zaczytywanie numeru z sygnatury/kodu producenta.
Bardzo proszę o tym pomyśleć.
-
- Kontakt:
Wbijcie sobie drugi kod kreskowy w pole SKU, wtedy będzie w transakcji i powinien pojawiać się w asystencie.
Dziękuję za odpowiedź. Napisałem do Allegro w którym miejscu jest dokładnie SKU, odpowiedzieli żebym wprowadził numer w "KOD PRODUCENTA" ponieważ pola SKU nie mają
Wprowadziłem nowy numer EAN w KOD PRODUCENTA ale po pobraniu zamówień niestety nie udało się zeskanować produktu.
Chciałem tylko zapytać czy dobrze myślałem żeby do SKU dodać numer EAN w Allegro , nie w EU?
Wprowadziłem nowy numer EAN w KOD PRODUCENTA ale po pobraniu zamówień niestety nie udało się zeskanować produktu.
Chciałem tylko zapytać czy dobrze myślałem żeby do SKU dodać numer EAN w Allegro , nie w EU?
-
- Administrator
- Kontakt:
Trzeba utworzyć produkt w EU viewforum.php?f=8