Witam. Jak tworzę np 50 ofert gdzie różnią się tylko np. kolorem który opisany jest w 1 sekcji to używam generatora z pliku CSV gdzie w tabelce np. w kolumnie [KOLOR] podana jest nazwa koloru i jak wstawię w treści tworzonej oferty [KOLOR] to oczywiście w każdej ofercie zastąpiony jest on oczywiście odpowiednią zmienną.
Moje pytanie:
Jak powtórzyć coś takiego na już istniejących ofertach ?
np. Mam 50 ofert i chce do każdej z nich dodać jedną sekcję na samej górze gdzie będzie występowała właśnie taka zmienna.
Bardzo proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Masowe dodanie 1 sekcji ze zmiennymi
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Re: Masowe dodanie 1 sekcji ze zmiennymi
Trzeba wstawić sekcję w hurtowej edycji i potem ją edytować poprzez plik CSV.
Re: Masowe dodanie 1 sekcji ze zmiennymi
Czyli jak stworzę plik CSV z kolumną w tym przypadku [KOLOR]
i w treści tej sekcji będzie też występował taki znacznik [KOLOR]
to do poszczególnych numerów ofert w każdym wierszu znacznik który występuje w sekcji zostanie zamieniony na odpowiednią wartość ?
Czy coś źle myślę ?
i w treści tej sekcji będzie też występował taki znacznik [KOLOR]
to do poszczególnych numerów ofert w każdym wierszu znacznik który występuje w sekcji zostanie zamieniony na odpowiednią wartość ?
Czy coś źle myślę ?
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt: