Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Zamówienia utknęły w sekcji i nie da się ich przenieść.
Zamówienia utknęły w sekcji i nie da się ich przenieść.
Hej. Mam kilkaset zamówień których nie mogę przenieść z jednej sekcji do drugiej.
Jak próbuję je zaznaczać i przenieść to teoretycznie zmienia się liczba w dolnym lewym rogu tak jakby się przeniosły. Nie zmienia się natomiast w nawiasie przy nazwie sekcji w kolumnie po lewej.
Po odświeżeniu okazuje się że zamówienia i tak nie zostały przeniesione.
Jedyna metoda jaką im się udało namierzyć to wchodzić w konkretne zamówienie i tam zmiana jego statusu i zapisanie.
Mam jednak kilkaset takich zamówień do przeniesienia i nie chce mi się tego robić ręcznie,
wiecie może co może być przyczyną takiej dziwnej sytuacji ?
Jak próbuję je zaznaczać i przenieść to teoretycznie zmienia się liczba w dolnym lewym rogu tak jakby się przeniosły. Nie zmienia się natomiast w nawiasie przy nazwie sekcji w kolumnie po lewej.
Po odświeżeniu okazuje się że zamówienia i tak nie zostały przeniesione.
Jedyna metoda jaką im się udało namierzyć to wchodzić w konkretne zamówienie i tam zmiana jego statusu i zapisanie.
Mam jednak kilkaset takich zamówień do przeniesienia i nie chce mi się tego robić ręcznie,
wiecie może co może być przyczyną takiej dziwnej sytuacji ?
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Re: Zamówienia utknęły w sekcji i nie da się ich przenieść.
Witam,
to efekt błędu jednej ze starszych wersji. Proszę po uruchomieniu EU nacisnąć CTRL+F1 i wykonać:
I wtedy będzie można przenieść transakcje.
to efekt błędu jednej ze starszych wersji. Proszę po uruchomieniu EU nacisnąć CTRL+F1 i wykonać:
Kod: Zaznacz cały
DELETE FROM TRANS_EDYCJA
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
Witam,
macie zaktualizowane EU? Jeśli tak, to tzn. że transakcje nie zostały prawidłowo zamknięte, na którymś stanowisku podczas edycji.
Proszę sobie sprawdzić co jest zapisane w bazie generując własne zestawienie:
macie zaktualizowane EU? Jeśli tak, to tzn. że transakcje nie zostały prawidłowo zamknięte, na którymś stanowisku podczas edycji.
Proszę sobie sprawdzić co jest zapisane w bazie generując własne zestawienie:
Kod: Zaznacz cały
SELECT * FROM TRANS_EDYCJA
mi się to też czasami pojawia ale to są pojedyńcze zamówienia. Przenoszę do sekcji nieudane i potem już dają się przenieść do archiwum.
dzięki za tą podpowiedź, przerzucanie przez sekcje nieudane działa
zauważyłem, że ten problem z blokowaniem zamówień pojawia się jak jest edytowane zamówienie na dwóch komputerach np. na magazynie robiona jest etykieta i zamówienie miało być przeniesione do zakończonych a w tej samej chwili było edytowane na drugim komputerze i zawisło w zakończonych bez możliwości przeniesienia do innej sekcji. Dopiero wrzucenie do nieudanych pozwala na dalsze przeniesienie do innej sekcji.