Witam.
Czy orientujecie się jak wygląda sprawa łączenia zamówień i wysyłanie numeru nadania przez API do Allegro ?
tzn jeśli połączę 2 zamówienia to czy po wygenerowaniu do nich numeru zamówienia EU wyśle do Allegro ten jeden numer do obu zamówień ?
Czasem klienci dokonają np 3 zakupów SMART i proszą o wysłanie jedną paczką. Czy mogę to połączyć nie obawiając się że 2 paczki będą w statystykach działały na moją niekorzyść z uwagi na to że ich nie nadałem ?
Pozdrawiam
Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Łączenie zamówień - numer nadania
-
- Administrator
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
- Kontakt:
-
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
- Kontakt:
Re: Łączenie zamówień - numer nadania
Można też wtedy napisać do Allegro, żeby oddali kasę za niewykorzystane przesyłki.dokonają np 3 zakupów SMART i proszą o wysłanie jedną paczką
A to nie jest tak że jak ich nie wykorzystam to nie jest za nie pobierana opłata ?
Firmy kurierskie nie pobierają np. opłat za wygenerowaną etykietę jeśli się jej nie nada.
Firmy kurierskie nie pobierają np. opłat za wygenerowaną etykietę jeśli się jej nie nada.
-
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ostatnio w usłudze Allegro One Box, One Kurier (Smart) połączyłem dwie oferty (1sztuka + 5 sztuk) i wysłałem w jednej paczce.
Ale nr nadania znalazł sie tylko w jednej transakcji (1sztuka). W drugim zamówieniu nr nadania nie pojawił sie.
Wkleiłem recznie.
Ale nr nadania znalazł sie tylko w jednej transakcji (1sztuka). W drugim zamówieniu nr nadania nie pojawił sie.
Wkleiłem recznie.