Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Import zamówień z Empik - Empik zmienił nagłówki w pliku

POPRAWKA w [EU 3.66.0.23]

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
Be-trendy
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Import zamówień z Empik - Empik zmienił nagłówki w pliku

Post autor: Be-trendy »

Bardzo dziękuję Panie Marcinie !
PLGero
Podziękował: 3 razy

Post autor: PLGero »

Przy imporcie pliku XLSX z Empiku wyświetlają się błędy. Co ciekawe z 600 transakcji 8 poprawnie zostało dodanych, cała reszta z błędami. Plik generowaliśmy z Empiku jak w załączniku. Jak ominąć błędy na screenie ? Główny błąd to:

Wystąpił błąd przy odczycie wiersza nr 4:
System.ArgumentException: Kolumna 'Numer do śledzenia' nie należy do tabeli orders.
   w System.Data.DataRow.GetDataColumn(String columnName)
   w System.Data.DataRow.get_Item(String columnName)
   w EasyUploader.Features.Transakcje.Import.EmpikImport.RowToTransakcja(DataRow wiersz)
   w EasyUploader.Features.Transakcje.Import.TransakcjeImport.<>c__DisplayClass0_0.<FromMarketplace>b__0(FormPostep postep)

Załączniki
eu2.jpg
eu1.jpg
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy
Kontakt:

Post autor: EasyUploader »

Pewnie coś pozmieniali. Dodajcie pustą kolumnę do pliku albo korzystajcie z integracji po API.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
PLGero
Podziękował: 3 razy

Post autor: PLGero »

Czy mogę prosić o pomoc w konfiguracji, nie odnalazłem żadnej instrukcji oprócz ogólników na stronie viewtopic.php?t=8410 
Wygenerowałem API w Empiku i dodałem integrację w EU, ale nie wiem gdzie dalej wkleić ten kod API w EU
1. Czy trzeba wykupić najpierw integrację z Empik, aby w ogóle móc to dalej skonfigurować ? https://easyuploader.pl/sklep/strona-gl ... empik.html 
2. Chciałem tylko sprawdzić, gdzie wędrują ściągnięte zamówienia z Empiku, czy miksowane są razem z Allegro w LISTA TRANSAKCJI / NOWE ?
3. To samo pytanie do listy produktów, czy miksowane z Allegro w zakładce LISTA PRZEDMIOTÓW / WSZYSTKIE ?

EasyUploader
Administrator
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy
Kontakt:

Post autor: EasyUploader »

Jest napisane na samym początku podanej instrukcji, że należy dodać nowe konto, więc wszystkie dane są oddzielone od allegro.

Abonament jest potrzebny do pobierania/wysyłania danych.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
ODPOWIEDZ