Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Brak możliwości aktualizacji parametrów - ciągłe błędy mimo prawidłowego uzupełnienia

POPRAWKA w [EU 3.68.0.1]

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
patoferts
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Brak możliwości aktualizacji parametrów - ciągłe błędy mimo prawidłowego uzupełnienia

Post autor: patoferts »

Witam,
Mam najnowszego EasyUploadera, wczoraj aktualizowany. Chcę powznawiać oferty które się pokończyły ostatnio ale niestety mam potężne problemy.
Zacząłem od produktów z kategorii która została przeniesiona do innej (bliźniaczej). Są to oferty i produkty które sami tworzyliśmy w katalogu Allegro, naszej marki. Niestety występuje jakiś dziwny problem i po przeszukaniu forum nie za bardzo znalazłem odpowiedzi.

Najpierw produkty zaktualizowałem w kierunku Allegro->EU. Następnie dla pewności zaktualizowałem komponenty itp, potem odświeżyłem hurtowo dla pewności parametry. Potem zweryfikowałem i zarówno wszystkie parametry są pouzupełniane, kategoria jest zaktualizowana, produkt jest odpowiedni przypisany i jego parametry są zgodne z tą ofertą w EasyUploader. Problem jednak jest taki że API mi wali błędami przy próbie aktualizacji parametrów mimo że są dokładnie takie jak wymaga tego komunikat błędu... Przykładowy błąd (niecały, błędu marki nie ująłem poniżej ale też jest w kodzie błędu):
Uzupełnij parametry obowiązkowe: Długość, Szerokość produktu, Marka. (parameters: ConstraintViolationException.MissingRequiredParameters)
Niepoprawna wartość parametru Długość (2977) dla produktu w ofercie. Prawidłowa wartość parametru dla produktu to: "120.00". (ProductConstraintViolationException.DataIntegrity)
Niepoprawna wartość parametru Szerokość produktu (223333) dla produktu w ofercie. Prawidłowa wartość parametru dla produktu to: "60.00". (ProductConstraintViolationException.DataIntegrity)
Zgłupiałem już totalnie... Bawię się z tym już z półtorej godziny. Zrobiłem również wszystko z tej instrukcji:
https://easyuploader.pl/forum/viewtopic.php?t=918
Próbowałem razem z tym aktualizować też uzupełnione dane GPSR ale nie pomaga nic.

Logi właśnie wysłałem na maila... Czy będzie Pan lub ktoś coś w stanie pomóc?
Pozdrawiamy serdecznie!
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy
Kontakt:

Re: Brak możliwości aktualizacji parametrów - ciągłe błędy mimo prawidłowego uzupełnienia

Post autor: KD9 »

A ponowne powiązanie z produktem?
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 81 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy
Kontakt:

Re: Brak możliwości aktualizacji parametrów - ciągłe błędy mimo prawidłowego uzupełnienia

Post autor: EasyUploader »

Allegro wprowadziło mnie w błąd albo to błąd z API.

Problem powoduje w nowej wersji pomijanie przy aktualizacji parametrów produktu zablokowanych do edycji. Przy wystawianiu nowej oferty błędów nie ma.

Muszę to z nimi wyjaśnić i dam znać.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
patoferts

Dobrze, czekam, dziękuję :)
JOHHN8
Podziękował: 8 razy

Post autor: JOHHN8 »

u mnie to samo.....
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 81 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy
Kontakt:

Post autor: EasyUploader »

Jednak aktualizacja oferty wymaga tych parametrów, a wystawienie nowej już nie...

Wgrałem nowy instalator z poprawką. Proszę sprawdzić czy problem jeszcze występuje.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
patoferts

Z dużym opóźnieniem ale jednak informuję że po poprawkach jest okej :) Dziękuję!
ODPOWIEDZ