Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Kurier Nadaj > GLS: Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
user202301
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Kurier Nadaj > GLS: Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.

Post autor: user202301 »

Jeśli poradnik nie rozwiązał Twojego problemu, wówczas podaj wymagane informacje:

1. Czy pobrano z serwera aktualny instalator i przeinstalowano EU? tak
2. Czy została wykonana aktualizacja komponentów Allegro? tak
3. Czy problem występuje w trybie awaryjnym? nie wiem
4. Z której wersji Windowsa korzystasz? 7 x64
5. Opisz poniżej dokładnie problem zgodnie z pkt. 8.2 oraz 8.3 poradnika:
...
Od ok. 3 dni nadawnie paczek zgłasza błąd, etykiety się nie tworzą przez Nadaj > GLS. 
Po wielu próbach w końcu dało się nadać, ale dzisiaj nie idzie i jest to uciążliwe. 

Komunikat: 
"Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS."

Szczegóły: 
"System.Net.WebException: Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.
   w System.Web.Services.Protocols.WebClientProtocol.GetWebResponse(WebRequest request)
   w System.Web.Services.Protocols.HttpWebClientProtocol.GetWebResponse(WebRequest request)
   w System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
   w EasyUploader.GLSWebAPI.Ade2Service.adeLoginIntegrator(String user_name, String user_password, String integrator)
   w EasyUploader.Features.Kurierzy.EksportOnline.GLS.GlsService.Wyslij(List`1 _listaPaczek)"

i nie wiem gdzie szukać :-( proszę o pomoc, z góry dziękuję. 

user202301

Re: Kurier Nadaj > GLS: Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.

Wysłałem Panu email z numerem tel, gdyż GLS jakieś certyfikaty odnawiał w niedzielę i ścieżkę WSDL zmieniali. Proszą, aby Pan się z nimi skontaktował, bo to w EU trzeba zmienić, oni pracują chyba dlużej jakoś. 
ogrod_marzen
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Kurier Nadaj > GLS: Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.

Post autor: ogrod_marzen »

Witam, wiadomo coś w tej sprawie? mam taki sam komunikat. Firma GLS również twierdzi że autor EU powinien się do nich zgłosić w celu aktualizacji kodu. 
user202301

jeszcze nie, konatktowałem się z GLS, wysłałem instrukcje od Pana Marcina do nich, gdyż poroblem jest u GLS, więc czekamy. Paczki wczoraj nadaliśmy za pomocą .... starego API sprzed lat - mielismy taki od Baselinkera i poszło. Nie wiem czy to inna wersja API, ale poszło i z WIn7 i z Win10, więc dziwnie to wygląda. Czekam na kontakt z GLS teraz od techników, oni działają, znają temat. 
user202301

Pan technik z GLS oddzwonił i podobno już działa, ale nie mam jak teraz sprawdzić. 
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 81 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy
Kontakt:

Post autor: EasyUploader »

Usunęli certyfikaty, z których korzystają aplikacje .NET Framework. To samo było jakiś czas temu z ERLI.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
user202301

Naprawili, na Win7 i Win10 działa działa.
Za ten post autor user202301 otrzymał podziękowanie:
EasyUploader (16 paź 2025, 15:41)
ODPOWIEDZ