Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Parametr zależny Seria (249551) nie może przyjąć wartości [inna]

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
Kontakt:

Parametr zależny Seria (249551) nie może przyjąć wartości [inna]

Post autor: KD9 »

Kultura i rozrywka \ Gry \ Planszowe \ Imprezowe, gra z EAN 8590228098955
Utworzyłem nową ofertę bez parametrów i powiązałem z produktem Allegro, parametry się oczywiście uzupełniły. Przy wystawianiu komunikat: Parametr zależny Seria (249551) nie może przyjąć wartości [inna], gdy parametr Wydawca (249839) ma wartości [Albi]. (parameters: ConstraintViolationException.DependencyValidator) (błąd).
Okazuje się, że ta seria (Pogaduszki), która wskoczyła z produktu nie pojawia się na liście wyboru, nie ma też do wyboru "inna", a bez wybrania serii nie daje się wystawić oferty. Odświeżyłem usunięte parametry dodatkowe - nic to nie dało, zaktualizowałem komponenty Allegro, w tym parametry kategorii - bez zmian.
Wystawiłem ofertę z poziomu Allegro, poszło gładko, z serią, której nie można ręcznie wybrać, z tym tam widnieje jako inna (Pogaduszki). Zaimportowałem ją do EU i parametry wyglądają tak samo, ale także ta nowo zaimportowana nie daje się wystawić.
Wyeksportowałem oferty do xml i w obu rekordach jest identycznie:
<I>249551</I>
<W>249551_1991065</W>
<W2>Pogaduszki</W2>
Czemu w takim razie pojawia się błąd?
EasyUploader
Administrator
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Kontakt:

Re: Parametr zależny Seria (249551) nie może przyjąć wartości [inna]

Post autor: EasyUploader »

KD9 pisze: 05 mar 2026, 17:53 Wystawiłem ofertę z poziomu Allegro, poszło gładko, z serią, której nie można ręcznie wybrać, z tym tam widnieje jako inna (Pogaduszki)
Ciekawe jak się to Panu udało :)

Obrazek

Jest to błąd w katalogu i/lub parametrach kategorii.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
Kontakt:

Re: Parametr zależny Seria (249551) nie może przyjąć wartości [inna]

Post autor: KD9 »

57 min temu
Wydedukowałem😀, ze to jednak błąd produktowy i wczoraj wieczorem im zgłosiłem.
Aczkolwiek, o ile usunęli "inna", to nadal nie można wystawić, bo komunikat bez zmian, chyba że wybierze się którąś z tych widocznych serii, ale wtedy jest to wprowadzanie kupującego w błąd.
ODPOWIEDZ