Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Zestawy elastyczne Allegro od 10.06
-
EcommExpert
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Zestawy elastyczne Allegro od 10.06
Cześć!
od 10.06 Allegro wprowadziło nowy mechanizm tworzenia zestawów, "zestawy elastyczne". Przy tworzeniu w EU zestawów dotychczasową metodą, wyświetla się błąd:
Możliwość tworzenia i edycji zestawów ofertowych została wyłączona i zastąpiona przez zestawy elastyczne. (/sale/bundles: BundleModificationBlockedException)
W jaki sposób tworzyć teraz zestawy 1+1?
od 10.06 Allegro wprowadziło nowy mechanizm tworzenia zestawów, "zestawy elastyczne". Przy tworzeniu w EU zestawów dotychczasową metodą, wyświetla się błąd:
Możliwość tworzenia i edycji zestawów ofertowych została wyłączona i zastąpiona przez zestawy elastyczne. (/sale/bundles: BundleModificationBlockedException)
W jaki sposób tworzyć teraz zestawy 1+1?
-
EasyUploader
- Administrator
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 151 razy
- Kontakt:
Re: Zestawy elastyczne Allegro od 10.06
Witam,
one nie są jeszcze wspierane także pozostaje panel Allegro.
one nie są jeszcze wspierane także pozostaje panel Allegro.
-
nijaki
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Liczę, że te zestawy po nowemu będą również w EU.
Na razie na Allegro jest tylko rabat procentowy, ja akurat wolałem rabat kwotowy...
W API już można to robić, bo testowałem już narzędzie do nich przez API, ale na razie kulej to tam, bo wrzucasz zestaw 3 produktów i widoczne są tylko 2 produkty. Ten trzeci niby jest w zestawie ale, żeby się pokazał na Allegro trzeba taki zestaw edytować poprzez Allegro i wtedy ten trzeci też zaczyna być wyświetlany.
Jakieś zamieszanie jeszcze jest w tych zestawach, bo w jednym miejscu widzisz swoje produkty, ale przy wyborze ilości sztuk każdego z produktów widać tylko Kategorię - na razie to mylące, chyba, że w planach Allegro ma jakieś samodzielne mieszanie w tym.
Tak samo jest namieszane gdy wybierasz rabat między Całym Zestawem a rabatami na poszczególne produkty - niby można ustawić obie wersję rabatów, ale po dodaniu RABATU na całość znikają te na poszczególne produkty w zestawie.
Na razie na Allegro jest tylko rabat procentowy, ja akurat wolałem rabat kwotowy...
W API już można to robić, bo testowałem już narzędzie do nich przez API, ale na razie kulej to tam, bo wrzucasz zestaw 3 produktów i widoczne są tylko 2 produkty. Ten trzeci niby jest w zestawie ale, żeby się pokazał na Allegro trzeba taki zestaw edytować poprzez Allegro i wtedy ten trzeci też zaczyna być wyświetlany.
Jakieś zamieszanie jeszcze jest w tych zestawach, bo w jednym miejscu widzisz swoje produkty, ale przy wyborze ilości sztuk każdego z produktów widać tylko Kategorię - na razie to mylące, chyba, że w planach Allegro ma jakieś samodzielne mieszanie w tym.
Tak samo jest namieszane gdy wybierasz rabat między Całym Zestawem a rabatami na poszczególne produkty - niby można ustawić obie wersję rabatów, ale po dodaniu RABATU na całość znikają te na poszczególne produkty w zestawie.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Te zestawy elastyczne są trochę przekombinowane, bo tam każda oferta może być połączona z każdą, ale rozgryzę to 
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Po zapoznaniu się z zasadami tworzenia tych zestawów jednak nie będę ich integrował.
Pomijając, że są one zagmatwane to dodawanie aukcji na podstawie slotów jest mocno upierdliwe. Wymagałoby to sporo pracy przy projekcie interfejsu, a nie widzę żadnych korzyści względem narzędzia przygotowanego przez Allegro.
W EU będzie jedynie odnośnik do tworzenia zestawów poprzez panel www.
Myślę, że dostosuję pod nowe API opcję usuwania aukcji ze wszystkich zestawów.
Pomijając, że są one zagmatwane to dodawanie aukcji na podstawie slotów jest mocno upierdliwe. Wymagałoby to sporo pracy przy projekcie interfejsu, a nie widzę żadnych korzyści względem narzędzia przygotowanego przez Allegro.
W EU będzie jedynie odnośnik do tworzenia zestawów poprzez panel www.
Myślę, że dostosuję pod nowe API opcję usuwania aukcji ze wszystkich zestawów.
-
nijaki
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Czy ja dobrze zrozumiałem, że jest plan aby nie było możliwości tworzenia i edycji zestawów poprzez EU?
Dla mnie pierwsza różnica przy korzystaniu z EU i panelu www Allegro jest taka, że w EU widzę to co mi potrzebne do podjęcia decyzji, że ten produkt będzie w zestawie a ten nie będzie. W panelu www Allegro widzę miniaturkę, tytuł i numer aukcji - a gdzie ilość odwiedzin, ilość sprzedanych, cena, ilość sztuk w ofercie?
Moim zdaniem panel do zestawów w EU jest bardzo pożądany - ale może ja jestem jedyny, który widzi taką potrzebę?
Widok wyboru ofert w Allegro:

... i dla porównania ten sam fragment z EU:

Dla mnie pierwsza różnica przy korzystaniu z EU i panelu www Allegro jest taka, że w EU widzę to co mi potrzebne do podjęcia decyzji, że ten produkt będzie w zestawie a ten nie będzie. W panelu www Allegro widzę miniaturkę, tytuł i numer aukcji - a gdzie ilość odwiedzin, ilość sprzedanych, cena, ilość sztuk w ofercie?
Moim zdaniem panel do zestawów w EU jest bardzo pożądany - ale może ja jestem jedyny, który widzi taką potrzebę?
Widok wyboru ofert w Allegro:

... i dla porównania ten sam fragment z EU:

-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Na chwilę obecną będzie tylko usuwanie aukcji ze wszystkich zestawów, ale nie wykluczam opcji dodania pełnej edycji, jeśli będzie większe zainteresowanie