Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Zestawy elastyczne Allegro od 10.06

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
EcommExpert
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Zestawy elastyczne Allegro od 10.06

Post autor: EcommExpert »

Cześć! 
od 10.06 Allegro wprowadziło nowy mechanizm tworzenia zestawów, "zestawy elastyczne". Przy tworzeniu w EU zestawów dotychczasową metodą, wyświetla się błąd:

Możliwość tworzenia i edycji zestawów ofertowych została wyłączona i zastąpiona przez zestawy elastyczne. (/sale/bundles: BundleModificationBlockedException)

W jaki sposób tworzyć teraz zestawy 1+1?

EasyUploader
Administrator
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 151 razy
Kontakt:

Re: Zestawy elastyczne Allegro od 10.06

Post autor: EasyUploader »

Witam,
one nie są jeszcze wspierane także pozostaje panel Allegro.
Pozdrawiam, Marcin
kontakt.photosoft(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
nijaki
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: nijaki »

Liczę, że te zestawy po nowemu będą również w EU.

Na razie na Allegro jest tylko rabat procentowy, ja akurat wolałem rabat kwotowy... 

W API już można to robić, bo testowałem już narzędzie do nich przez API, ale na razie kulej to tam, bo wrzucasz zestaw 3 produktów i widoczne są tylko 2 produkty. Ten trzeci niby jest w zestawie ale, żeby się pokazał na Allegro trzeba taki zestaw edytować poprzez Allegro i wtedy ten trzeci też zaczyna być wyświetlany.

Jakieś zamieszanie jeszcze jest w tych zestawach, bo w jednym miejscu widzisz swoje produkty, ale przy wyborze ilości sztuk każdego z produktów widać tylko Kategorię  -  na razie to mylące, chyba, że w planach Allegro ma jakieś samodzielne mieszanie w tym.

Tak samo jest namieszane gdy wybierasz rabat między Całym Zestawem a rabatami na poszczególne produkty - niby można ustawić obie wersję rabatów, ale po dodaniu RABATU na całość znikają te na poszczególne produkty w zestawie.
Obrazek   

🎼  Jestem prawie jak Beethoven...  też tracę słuch  🎶
EasyUploader
Administrator
Kontakt:

Te zestawy elastyczne są trochę przekombinowane, bo tam każda oferta może być połączona z każdą, ale rozgryzę to :)
Pozdrawiam, Marcin

EasyUploader
Administrator
Kontakt:

Po zapoznaniu się z zasadami tworzenia tych zestawów jednak nie będę ich integrował.

Pomijając, że są one zagmatwane to dodawanie aukcji na podstawie slotów jest mocno upierdliwe. Wymagałoby to sporo pracy przy projekcie interfejsu, a nie widzę żadnych korzyści względem narzędzia przygotowanego przez Allegro.

W EU będzie jedynie odnośnik do tworzenia zestawów poprzez panel www.

Myślę, że dostosuję pod nowe API opcję usuwania aukcji ze wszystkich zestawów.
Pozdrawiam, Marcin

nijaki
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: nijaki »

Czy ja dobrze zrozumiałem, że jest plan aby nie było możliwości tworzenia i edycji zestawów poprzez EU?

Dla mnie pierwsza różnica przy korzystaniu z EU i panelu www Allegro jest taka, że w EU widzę to co mi potrzebne do podjęcia decyzji, że ten produkt będzie w zestawie a ten nie będzie. W panelu www Allegro widzę miniaturkę, tytuł i numer aukcji - a gdzie ilość odwiedzin, ilość sprzedanych, cena, ilość sztuk w ofercie?

Moim zdaniem panel do zestawów w EU jest bardzo pożądany - ale może ja jestem jedyny, który widzi taką potrzebę?

Widok wyboru ofert w Allegro: 

Obrazek

... i dla porównania ten sam fragment z EU:

Obrazek

Obrazek   

🎼  Jestem prawie jak Beethoven...  też tracę słuch  🎶
EasyUploader
Administrator
Kontakt:

Na chwilę obecną będzie tylko usuwanie aukcji ze wszystkich zestawów, ale nie wykluczam opcji dodania pełnej edycji, jeśli będzie większe zainteresowanie ;)
Pozdrawiam, Marcin

ODPOWIEDZ